Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν:"Δεν το περίμενα αυτό από το Γιώργο"!

10.01.2011 | 05:33
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Θυμωμένος φαίνεται ότι είναι ο Ερντογάν από την ομιλία που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Ερζερούμ. Ο τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ομιλία «όχι και τόσο κομψή».

«Οι συναντήσεις μας ήταν σε θετικό κλίμα. Αργότερα ο κύριος Γιώργος έκανε μια συνοπτική καλή ομιλία. Έδινε το μήνυμα ενότητας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Αλλά η ομιλία που έκανε στη Σύνοδο των Πρέσβεων , να σας πω την αλήθεια, δεν ήταν απ’ αυτές που περίμενα. Στη συνάντηση που κάναμε μετα από την ομιλία ο ίδιος δεν ήθελε να τον καταλάβουν με αυτόν τον τρόπο. Είδατε πως στη συνέντευξη τύπου το διόρθωσε. Βέβαια δεν έχει σημασία «το τι λέω εγώ» αλλά «τι καταλαβαίνουν οι άλλοι». Εκεί υπάρχει ένα λεπτό σημείο. Νομίζω χάσανε την λεπτότητα σ εκείνο το σημείο και γι’ αυτό δεν ήταν και τόσο κομψό.

Ο τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι επειδή ήταν οικοδεσπότης , μίλησε ευγενικά όπως έπρεπε και συνέχισε « εμείς με τα λόγια μας δεν θέλουμε να εντείνουμε τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις αλλά να τις βελτιώσουμε. Πρέπει να κάνουμε αυτή την προσπάθεια. Διότι η Τουρκία είναι ένα ισχυρό κράτος, μεγάλο κράτος. Αν αυτό το μεγάλο κράτος συμπεριφερθεί όπως του αρμόζει τότε θα προσθέσει πολλά στην ειρήνη στην περιοχή.


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ