Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eρντογάν:"Δεν υπάρχει ΑΟΖ Κύπρου-Ισραήλ.Θα είμαστε εκεί"!

10.09.2011 | 10:37
  

 

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

 

Ξεκάθαρη απειλή σε Ισραήλ και Κύπρο εξαπέλυσε ο Ερντογάν για την έκταση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης τους δείχνοντας ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει ακόμη και το Ναυτικό για να δείξει πως θα εμποδίσει τις υποθαλάσσιες έρευνες. Ουσιαστικός στόχος της Τουρκίας είναι η συμφωνία της Κύπρου με το Ισραήλ για την ΑΟΖ

 « Το Ισραήλ κατα τη δική του άποψη άρχισε να ανακοινώνει τη δική του ΑΟΖ όμως θα δει πως ποτέ δεν θα έχει αυτό το δικαίωμα. Διότι και η Τουρκία έχει δικαίωμα στην ΑΟΖ εκεί, ως εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο. Έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα της  «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου»  και η Τουρκία χάρη στα βήματα αυτά, θα δείξει την αποφασιστικότητα της στο θέμα αυτό και θα εξασφαλίσει συνέχεια την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην περιοχή.» δήλωσε ο Ερντογάν.

  Ο τούρκος πρωθυπουργός στη μπερδεμένη αυτή δήλωση του ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι η Τουρκία διεκδικεί μερίδιο από την ΑΟΖ της Κύπρου και απειλεί με συνεχόμενη παρουσία του τουρκικού Ναυτικού στις περιοχές όπου θα γίνουν οι υποθαλάσσιες έρευνες.

  Το «θερμό επεισόδιο» στην Ανατολική Μεσόγειεο πλησιάζει όλο και περισσότερο.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ