Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερντογάν:"Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση"

13.05.2011 | 05:57
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloolmberg, δήλωσε πως κατα την άποψη του η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση , μια δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει την οργή του Ισραήλ. " Τη Χαμάς τη βλέπω ως ένα κίνημα, ένα πολιτικό κόμμα που προσπαθεί να προστατέψει τα εδάφη του που είναι υπο κατοχή" δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός τόνισε οτι δεν πρέπει να μπερδεύει καποιος το τι σημαίνeι τρομοκρατική οργάνωση με πολιιτκό κόμμα.
"Πήγαν σε εκλογές και τις κέρδισαν. Μετα τις εκλογές ο πρόεδρος της Βουλής τους φυλακίτησκε απο το Ισραήλ. Μέχρι σήμερα 35 υπουργοί και βουκευτές της Χαμάς είναι στη φυλακή. Τι είδους τρομοκρατικής οργάνωση είναι αυτή; Kερδίζει τις εκλογές και μετά συμβαίνουν όλα αυτά. Αν αυτή την οργάνωση της χαρακτηρίσουμε ως τρομοκρατική θα έχουμε αδικήσει τοι θέλημα του Παλαιστινιακού λαού" δήλωσε ο Ερντογαν.
Στο θέμα της εισβολής ισραηλινών κομάντος στο τουρκικό πλοίο Μαβί Μάρμαρα ο Ερντογάν επανέλαβε πως το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του και να αποζημιώσει τα θύματα των οικογενειών.

.
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ