Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εσβησε μια μαχητική φωνή του ελληνισμού στα αμερικανικά πανεπιστήμια

30.12.2011 | 00:41
Ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Χάουαρντ της Ουάσιγκτον, Νικόλαος Σταύρου, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών.

Ο γνωστός ακαδημαϊκός, που ήταν μια από τις λίγες «μαχητικές φωνές» του Ελληνισμού στον αμερικανικό πανεπιστημιακό χώρο, απεβίωσε μετά από καρδιακό πρόβλημα, σε νοσοκομείο της πολιτείας Μέριλαντ των ΗΠΑ.

Συγκινητική θεωρήθηκε η προσπάθειά του να βρει τα οστά του αδελφού του Γρηγόρη στην Αλβανία και να τα ενταφιάσει στον τάφο του πατέρα τους. Ο αδελφός του είχε καταδικαστεί σε θάνατο και εκτελέστηκε από το καθεστώς του Χότζα στις 3 Σεπτεμβρίου 1953. Η Ελληνική Πολιτεία τον τίμησε μετά θάνατο το 1991.

"Οι κυβερνήσεις έχουν μετατραπεί σε τοπικούς τοποτηρητές μεγάλων συμφερόντων...Η Ελλάδα εκλήθη να αναστείλει για τουλάχιτον ένα χρόνο την Δημοκρατία της ώστε να μην επηρεάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ και στη Γαλλία...Έχουμε μετρατρέχει τις κοινωνίες αντί σε κοινωνίες Εθνών σε κοινωνίες δουλοπάροικων...Η Ελλάδα είναι το πρώτο εργαλείο που χρησιμοποιούν". Ποιος τα έλεγε όλα αυτά; Όχι κάποιος καθηγητής αριστερών πεποιθήσεων, αλλά -μόλις πριν από λίγο καιρό- ο ελληνοαμερικανός καθηγητής Ν. Σταύρου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ