Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Εσταυρωμένος λαός και τα "σταύρωσον,σταύρωσον" των πολιτικών.Ανάσταση θα έρθει;

14.04.2012 | 06:01


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥΟι υποψήφιοι βουλευτές που έχουν αρχίσει να ζουν το δικό τους Γολγοθά,θα πρέπει να αποφύγουν τη γνωστή …προτροπή προς του υποψήφιους ψηφοφόρους τους.Το…σταυρώστε με προκαλεί πλέον άλλους συνειρμούς στους ταλαιπωρημένους από την ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού πολίτες.Γιατί έτσι όπως τα κατάφεραν,ούτε Πάσχα δεν τους άφησαν να χαρούν.

Το κλίμα τέτοια μέρα θα ΄πρεπε να ΄ναι εορταστικό.Περιμένοντας την Ανάσταση του Κυρίου,όλοι θα έπρεπε να έχουμε ψυχική ανάταση. Χωρίς καμία διάθεση μιζέριας πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτή δεν υπάρχει στην Ελλάδα του σήμερα.

Καταδικασμένοι σ΄ έναν ατελείωτο Γολγοθά πολλοί συμπολίτες μας -μάλλον πια οι περισσότεροι- περνούν εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Και οι γιορτινές μέρες του Πάσχα προφανώς επιβάρυναν κι άλλο τη κατάσταση.

Η σωτηρία του ανθρώπου που ο Χριστός επιδίωξε φθάνοντας μέχρι τη Σταύρωση και το θάνατο δεν φαίνεται να συγκινεί όσους στην Ελλάδα δηλώνουν πολιτικοί και έχουν …βαλθεί να μας σώσουν! Η σταύρωση γι΄ αυτούς ταυτίζεται με το σύμβολο που βάζει ο ψηφοφόρος δίπλα στ΄ όνομά του για να τον επιλέξει. Το νόημα της σταύρωσης-θυσίας δεν φαίνεται να το ΄χουν ακουστά οι πολιτικοί “ηγέτες” αυτού του τόπου που απεγνωσμένα αναζητά το δρόμο προς την Ανάσταση.

Οι πολιτικοί -άλλοι πολλοί κι άλλοι λιγότερο για να μην είμαστε άδικοι- δείχνουν να ζουν …στο κόσμο τους! Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στις πληροφορίες που διαχέονται ,διαρρέουν ή και ανακοινώνονται επισήμως για τα πρόσωπα που θα βρεθούν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων.Ειδικά των δύο μεγάλων. Είναι εμφανής η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και προφανέστατες οι σκοπιμότητες.Να μαζέψουν …ψηφαλάκια ,να κερδίσουν έδρες ,να γίνει ο ένας αυτοδύναμος και ισχυρός παίχτης σε “βυζαντινού τύπου” διαπραγματεύσεις ο δεύτερος.

Η αγωνία του κ.Σαμαρά για τη πρωθυπουργία εμφανέστατη και η “βουλιμία” του κ.Βενιζέλου να…μας “ξανασώσει” τεράστια. Είναι βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες μέχρι τις εκλογές θα ζήσουμε…μαγικές στιγμές.

Το θέατρο του παραλόγου στην χώρα θα συνεχιστεί και οι προβλέψεις όσο αισιόδοξος κι αν είναι κάποιος δεν είναι ευχάριστες. Οι πολίτες συνθλίβονται από τις απάνθρωπες πολιτικές που επιβάλονται από το εξωτερικό και βουλιάζουν ακόμη περισσότερο στην κατάθλιψη και την απόγνωση διαπιστώνοντας ότι δεν υπάρχει ούτε ένας απ΄αυτούς που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν που να είναι διατεθειμένος να “σταυρωθεί” επιχειρώντας να σώσει τη χώρα. Ούτε ένας που να μην λειτουργεί πολιτικάντικα και καιροσκοπικά,έχοντας στόχο εθνικό κι όχι κομματικό.

Ακόμη και η “ελπίδα” της ύπαρξης τεράστιων αποθεμάτων ενέργειας που μπορεί να διαθέτει η Ελλάδα, υπάρχει στην ατμόσφαιρα ως μία αόριστη προοπτική και η αίσθηση που υπάρχει διάχυτη είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένας ‘Ελληνας “παίκτης” που να συμμετέχει ενεργά στο τεράστιο ενεργιακό και γεωπολιτικό παιχνίδι που εξελίσσεται στη περιοχή. Και το χειρότερο; Όλα αυτά συμβαίνουν όταν η Ελλάδα βρίσκεται στην πλευρά των ισχυρών της περιοχής,μετά από πάρα πολλά χρόνια. Κι όμως ούτε τώρα το πολιτικό μας προσωπικό δεν δείχνει ικανό να εκμεταλευτεί την ευνοϊκή συγκυρία.Τουλάχιστον αυτή είναι η αίσθηση και ευχόμαστε να κάνουμε λάθος.

Ανάσταση σημαίνει ελπίδα βέβαια.Και δεν πρέπει ,να την αφήσουμε να χαθεί. Ας κοιτάξουμε πίσω στην πλούσια και ένδοξη ιστορία αυτής της χώρας. Ας θυμηθούμε τις στιγμές που είμασταν πάλι ξεγραμένοι κι όμως σηκωθήκαμε.Σταθήκαμε όρθιοι και μάλιστα με ψηλά το κεφάλι και προχωρήσαμε μπροστά προκαλώντας έκπληξη και θαυμασμό.Θα ξανασυμβεί. Μπορεί να αποδειχτεί επώδυνο ,μπορεί η άνοδος να προέλθει μέσα από διεργασίες δύσκολες και επίπονες,αλλά θα ξανασυμβεί.Ίσως μέσα απ΄αυτή την απόλυτη κααστροφή να αναδειχθούν και οι άνθρωποι που θα δεχτούν να “σταυρωθούν” όχι για το ψήφο αλλά για να υπηρετήσουν πραγματικά ένα εθνικό σκοπό που αυτή τη στιγμή είναι ίδιος με το μήνυμα της σημερινής ημέρας:Ανάσταση...

 

ΣΧΟΛΙΑ