Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eτοιμάζει τη φυγή του ο Καντάφι.

08.03.2011 | 05:29
Αυξάνονται τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες στο ίντερνετ που φέρουν τον Καντάφι έτοιμο να αφήσει τη Λιβύη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο αραβικό Τύπο ο Καντάφι έστειλε διαπραγματευτές στη Βεγγάζη για συνομιλίες με το Εθνικό Συμβούλιο που σχημάτισαν οι αντικαθεστωτικοί. Σύμφωνα με αυτές τις  πληροφορίες, ο Καντάφι έθεσε όρο την ασφαλή διαφυγή του ίδιου και της οικογένειάς του, προκειμένου να παραδώσει την εξουσία. Παράλληλα έθεσε και όρο να μην διωχθεί αυτός ή μέλη της οικογένειάς του από κάποιο διεθνές δικαστήριο και να του δοθεί αμνηστία, καθώς και να διασφαλιστούν τα χρήματα της οικογένειάς του. 
Οι αντάρτες πάντως σύμφωνα με το BBC απέρριψαν τους όρους που έθεσε ο Καντάφι, όπως δημοσιεύεται στη συνεχή ροή ειδήσεων του BBc για τη Λιβύη.
Σύμφωνα με δηλώσεις του ηγέτη των ανταρτών Mustafa Abdel Jalil σε γερμανικό περιοδικό, οι αντάρτες έχουν προτείνει την αμνηστία εάν ο πάλαι ποτέ παντοδύναμος Λίβυος ηγέτης φύγει από τη χώρα και παραδώσει την εξουσία, ώστε να αποφευχθεί η αιματοχυσία. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera μετέδωσε ότι οι εξεγερμένοι απέρριψαν την προσφορά του Μουάμαρ Καντάφι να πραγματοποιηθεί συνάντηση στη βουλή της χώρας προκειμένου να υπάρξει διαπραγμάτευση για τους όρους που θέτει προκειμένου να παραιτηθεί.

   

Το αλ Τζαζίρα ανέφερε ότι πηγές στο προσωρινό συμβούλιο των αντικαθεστωτικών είπαν στον ανταποκριτή του στη Βεγγάζη πως η προσφορά απορρίφθηκε διότι θα ισοδυναμούσε με μια "έντιμη" έξοδο για τον Καντάφι και θα "προσέβαλε" τα θύματά του.

   

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε πως ο Καντάφι ήθελε εγγυήσεις για την προσωπική ασφάλεια του ιδίου και της οικογένειάς του και την δέσμευση ότι δε θα δικαστούν. Σύμφωνα με το αλ Τζαζίρα, έστειλε τον πρώην πρωθυπουργό Τζαντάλα Αζούζ Τάλχι να συναντηθεί με τους εξεγερμένους και να προτείνει να υπάρξει μια συνέλευση στο γενικό λαϊκό κογκρέσο--τη βουλή της χώρας--προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής.

    Η προσφορά προέβλεπε την παράδοση της εξουσίας από τον Καντάφι σε μια επιτροπή που θα σχηματιζόταν από το γενικό λαϊκό κογκρέσο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο.

qj-ioanna-iliadi.blogspot.com/


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ