Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έτοιμο να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά το Ιράν

07.11.2010 | 14:03
Ετοιμο να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τις μεγάλες δυνάμεις στην Τουρκία είναι το Ιράν, ανακοίνωσε ο Μανουσέρ Μοτακί.

   Το Ιράν είναι έτοιμο να επαναλάβει στην Τουρκία τις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά, οι οποίες έχουν διακοπεί εδώ και ένα χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί. 

    "Στο διάστημα των τελευταίων ημερών, ενημερώσαμε τους φίλους μας Τούρκους ότι είμαστε σύμφωνοι να διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις στην Τουρκία", τόνισε ο Μοτακί και πρόσθεσε: "ελπίζουμε σύντομα να καταλήξουμε σε συμφωνία για την ημερομηνία και το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων".

    "Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πιθανότητα να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν οι διαπραγματεύσεις με δεδομένη την θετική και εποικοδομητική προσέγγιση του Ιράν", επισήμανε ο ιρανός ΥΠΕΞ. 

    Το Ιράν και οι μεγάλες δυνάμεις της ομάδας των 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και η Γερμανία) ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα την πρόθεσή τους να επαναλάβουν τις συνομιλίες για την επίλυση της κρίσης γύρω από το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. 

    Η ομάδα των 5+1 είχαν προτείνει αρχικά οι συνομιλίες να πραγματοποιηθούν στη Βιέννη από τις 15 ως τις 18 Νοεμβρίου.

    

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ