Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έτοιμοι για τα χειρότερα οι απόστρατοι σε σχέση με το ΜΤΣ

12.12.2010 | 00:13
"΄Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε",ήταν η απάντηση του ΜΤΣ στα ερωτήματα που είχε θέσει η ΑΝΕΑΕΔ, σχετικά με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού και την προοπτική επίλυσης του "γόρδιου δεσμού" που έχει να κάνει με τη ρευστότητά του. Σε απάντηση του Γενικού Διευθυντή του ΜΤΣ,γίνεται μία απλή περιγραφή του προβλήματος και η μόνη "διαβεβαίωση" που δίνεται ,είναι ότι καταβάλονται προσπάθειες για την επίλυση του θέματος. Ούτε αυτό είναι απολύτως αληθές ,γιατί ουσιαστική προσπάθεια δεν έχει ακόμη υπάρξει.

Το βέβαιο είναι ότι αν το υπουργείο Οικονομικών δεν αλλάξει στάση -που είναι και το πιθανότερο- και δεν αποδεσμεύσει χρήματα,στις 5 Ιανουαρίου το μόνο που θα μπορεί να κάνει το ΜΤΣ,είναι να ανακοινώσει "στάση πληρωμών". Το μοναδικό σχέδιο διάσωσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι προβλέπει αύξηση εισφορών ,μείωση του μερίσματος, κάτι το οποίο δεν συζητάνε καν οι απόστρατοι,γιατί όπως λένε "μπορεί να κατάπιαμε το μαζί τα φάγαμε,αλλά ποιος θα βγει να μας πει ότι μαζί το βουλιάξαμε το καράβι";

Έτσι κι αλλιώς το σχέδιο διάσωσης "αύξηση εισφορών-μείωση μερίσματος",είναι ένα σχέδιο που απαιτεί χρόνο για να αποδώσει σίγουρα πολύ μεγαλύτερο από τις περίπου 20 ημέρες που απομένουν για να δώσει το ΜΤΣ, τη πρώτη δόση του μερίσματος.
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ