Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Έτσι πήραμε τους Ολλανδούς από το Καντάφι".Ο Δ.Δόλλης μιλάει για την επιχείρηση.

13.03.2011 | 00:49


Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης,έδωσε συνέντευξη στην ολλανδική εφημερίδα Handelsblad ,περιγράφοντας πως πήραμε τους τρεις Ολλανδούς στρατιωτικούς από τη Λιβύη.

    

   
 

"Είμαστε καλοί διαπραγματευτές. Δεν έχει να κάνει με μαγεία. Απαιτείται πολύ υπομονή, αντοχή και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Και λίγη τύχη. Βοήθησε πολύ το ότι ήξερα ότι είχα την πλήρη στήριξη από τον Πρωθυπουργό Παπανδρέου",υποστηρίζει στη συνέντευξή του ο κ.Δόλλης.
   

   
"Λειτουργήσαμε με βάση μια απλή μέθοδο: να πείσουμε τους Λίβυους ότι δεν είχαν να κερδίσουν κάτι με το να συνεχίζουν να κρατούν τους ανθρώπους σας. Και ότι η χρήση του ελικοπτέρου ήταν μέρος μιας ανθρωπιστικής αποστολής, όχι στρατιωτικής. Ότι ήταν τίμιοι άνθρωποι που έκαναν την δουλειά τους, που είχαν έρθει για να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους. Και ότι η απελευθέρωσή τους θα ήταν μια καλή χειρονομία προς τον υπόλοιπο κόσμο.

    

   

Σε αυτές τις καταστάσεις πολύ λίγα ή και τίποτε δεν είναι ξεκάθαρο. Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν στις έντεκα το πρωί. Στις επτά το απόγευμα, λάβαμε άδεια να πετάξουμε για Τρίπολη. Τρεις ώρες, περίπου, αργότερα, φθάσαμε στην Τρίπολη. Αλλά, έφτασε τρεις η ώρα τη νύχτα, μέχρι να μας φέρουν τους Ολλανδούς. Τους υποδεχθήκαμε και φύγαμε το συντομότερο δυνατό. Είναι καλά στην υγεία τους. Θαρραλέοι άνθρωποι. Είμαστε περήφανοι που μπορέσαμε να βοηθήσουμε". 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ