Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εurofighter vs Rafale στην Ινδία. Ο νικητής παίρνει 11 δις και σώζεται!

29.04.2011 | 07:16
Eurofighter εναντίον Rafale σε μία σκληρή αερομαχία αξίας 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Η Ινδία αποφάσισε να επιλέξει ανάμεσα στα δύο μαχητικά αεροσκάφη για να αντικαταστήσει το γηρασμένο αεροπορικό της στόλο.

 Η Ρωσία δεν επιλέχτηκε τελικά στον μειοδοτικό διαγωνισμό, με "έπαθλο" παραγγελίες ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την προμήθεια στην Ινδία 126 μαχητικών αεροσκαφών, δήλωσε σήμερα ο μονοπωλιακός εξαγωγέας οπλικών συστημάτων της Ρωσίας Rosoboronexport.

   

Η Ινδία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς όπλων της Ρωσίας και οι δύο χώρες έχουν ισχυρούς δεσμούς που χρονολογούνται από τη σοβιετική εποχή. 

   

Ο Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε "προωθήσει" για την προμήθεια αυτή τα ρωσικά αεριωθούμενα MiG-35 κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Ινδία στα τέλη του περασμένου έτους.

 


RAFALE

Η Ινδία φαίνεται πως τελικά θα προεπιλέξει την ευρωπαϊκή κοινοπραξία Eurofighter και τη γαλλική Dassault Aviation SA για τη συμφωνία της προμήθειας των πολεμικών αεροσκαφών, δήλωσαν σήμερα πηγές του Υπουργείου Άμυνας.

   

Οι αμερικανικές Boeing Co και Lockheed Martin Corp, η ρωσική United Aircraft Corp και η σουηδική Saab AB--οι άλλοι υποψήφιοι για την σύμβαση για τα 126 αεροσκάφη για την ινδική Πολεμική Αεροπορία--δεν έχουν προεπιλεγεί, σημείωσαν οι πηγές. 

  EUROFIGHTER

Οι εμπορικές προσφορές που υποβλήθηκαν από όλες τις εταιρείες πρόκειται να λήξουν το Σάββατο. Μόνο η Eurofighter και η Dassault κλήθηκαν να παρατείνουν τις προσφορές τους μέχρι το Δεκέμβριο, ανέφεραν ακόμη οι πηγές.

   

Η προεπιλογή των αεροσκαφών Typhoon της Eurofighter και Rafale της Dassault βασίστηκε σε τεχνικές αξιολογήσεις, γράφει η ινδική εφημερίδα Express επικαλούμενη πηγές του Υπουργείου Άμυνας. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ