Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Έχουμε τον Καντάφι",λένε οι αντάρτες,που κάνουν φρικαλεότητες!

26.08.2011 | 00:30
Έφτασε η στιγμή του τέλους ή πάλι θα καταφέρει ο Μουαμάρ Καντάφι να διαφύγει τη σύλληψη; Είναι όντως ο άνδρας που πολιορκείται από ομάδα ανταρτών σε συγκρότημα διαμερισμάτων ο Λίβυος ηγέτης; Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ομάδα εξεγερμένων ανταλλάσσουν πυρά με πιστούς του καθεστώτος. Πιστεύουν, ότι στο κτίριο βρίσκεται ο Καντάφι μαζί με κάποιους από τους γιους του.

"Είναι μαζί. Βρίσκονται μέσα σε μια μικρή τρύπα", δήλωσε ο Μουχάμαντ Γκομάα, ένας από τους αντικαθεστωτικούς. "Σήμερα τελειώνουμε. Σήμερα θα το τελειώσουμε αυτό", προσέθεσε.Ανταποκριτής του Reuters δήλωσε ότι σφοδρές μάχες ξέσπασαν νωρίτερα στο κέντρο της Τρίπολης, με βαριές ανταλλαγές πυρών πολυβόλων μεταξύ των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και στρατιωτών που είναι πιστοί στον συνταγματάρχη Καντάφι.

"Σημειώνονται ανταλλαγές πυρών και είναι πολύ επικίνδυνα", δήλωσε στρατιώτης των αντικαθεστωτικών σε σημείο ελέγχου.

Η ανταλλαγή πυρών σημειώνεται κοντά στο ξενοδοχείο Corinthia, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από την κεντρική Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης.

Ο ανταποκριτής του Reuters που βρίσκεται στο ξενοδοχείο μετέδωσε ότι οι αντικαθεστωτικοί που έχουν ανέβει στην οροφή του κτιρίου πυροβολούν εναντίον ελεύθερων σκοπευτών του καθεστώτος που βρίσκονται σε κοντινά κτίρια.

Οι εξεγερμένοι που βρίσκονται μπροστά από το ξενοδοχείο χρησιμοποιούν αντιαεροπορικά όπλα και αυτοπροωθούμενες οπλοβομβίδες κατά των ελεύθερων σκοπευτών του καθεστώτος.

Εκτέλεσαν μαχητές του Καντάφι και αμάχους
Περισσότεροι από 30 άνδρες που πιστεύεται ότι είναι μαχητές πιστοί στον Καντάφι σκοτώθηκαν σε στρατόπεδο στην κεντρική Τρίπολη και τουλάχιστον δύο από αυτούς ήταν δεμένοι με πλαστικές χειροπέδες, το οποίο δείχνει ότι εκτελέστηκαν.


Ο απεσταλμένος του Reuters μέτρησε 30 πτώματα διάτρητα από σφαίρες στην περιοχή όπου σημειώθηκαν μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις του Καντάφι και τους αντικαθεστωτικούς.
Νωρίτερα, μέλος της Διεθνούς Ιατρικής Ένωσης δήλωσε ότι στο νοσοκομείο της Τρίπολης διακομίστηκαν οι σοροί 17 αμάχων, οι οποίοι πιστεύεται ότι εκτελέστηκαν τις τελευταίες ημέρες από τις κυβερνητικές δυνάμεις στο αρχηγείο του Καντάφι στη λιβυκή πρωτεύουσα.


Τα τραύματα που φέρουν δεν είναι από πεδίο μάχης, σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι υπήρχαν πληροφορίες για περισσότερα πτώματα, τόνισε η Κρίστι Κάμπελ.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ