Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έχουν και οι οικολόγοι πρόταση για τη θητεία.ΒΙΝΤΕΟ

15.07.2012 | 00:23
Μείωση της στρατιωτικής θητείας και καθιέρωση ισότιμης κοινωνικής, προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.Σε σχετικό Δελτίο Τύπου  αναφέρουν τα εξής:<<Η σπουδή κυβερνητικών παραγόντων στρέφεται (τώρα που ...έλυσαν όλα τα άλλα ζητήματα) στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Μέσω αυτής επικαλούνται μάλιστα ότι θα προέλθει και περικοπή των δαπανών! Ίσως αργότερα μας πουν ότι αποτελεί και μέτρο αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων! Εντύπωση προκαλεί επίσης η στάση της ΔΗΜΑΡ, που φερόταν, σύμφωνα με τις προγραμματικές της θέσεις, να έχει άλλη αντίληψη περί αμυντικής πολιτικής>>.

Στην  δήλωσή της συν-εκπροσώπου Τύπου των Οικολόγων Πράσινω κ.Ζωής Βροντίση αναφέρεται:

«Η αμυντική ετοιμότητα της χώρας χρειάζεται πλέον να ιδωθεί υπό το πρίσμα που το βλέπουν οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, δηλαδή στην κατεύθυνση ότι αποτελούμε τα ανατολικά σύνορα της. Οι σχετικές ενέργειες ως τώρα δεν αποδείχτηκαν επαρκείς, αφού δυστυχώς οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Άμυνας δεν το θεώρησαν πρώτη προτεραιότητα. Χρειάζεται τάχιστα απεξάρτηση και από τα ονόματα και τις συναλλαγές κατασκευαστών, μεσαζόντων ή των πολιτικών πατρώνων τους της βιομηχανίας όπλων.  Αλλά ακόμα και στο στρατιωτικό της σκέλος, μια σύγχρονη αμυντική ετοιμότητα δεν έχει την παραμικρή σχέση μ' αυτή που πιθανότατα απαιτούνταν πριν κάποιες δεκαετίες. Πρωταρχικό ρόλο παίζει η διάταξη (και όχι ο αριθμός των στρατιωτών ή των στρατοπέδων, που με μια σωστά σχεδιασμένη αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων) μπορεί να βελτιωθεί»

Οι Οικολόγοι Πράσινοι αντιπροτείνουν ότι η προτεραιότητα χρειάζεται να δοθεί στις χαίνουσες πληγές που δημιουργεί η παρατεταμένη κρίση και οι ασκούμενες πολιτικές. Αυτές που σμπαράλιασαν την κοινωνική συνοχή. Με δράσεις στοχευμένες στα ευάλωτα και απειλούμενα κοινωνικά στρώματα. Με την ενθάρρυνση του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Με την έμπρακτη καθιέρωση μιας πλήρως ισότιμης (χρονικά και όχι μόνο) έναντι της στρατιωτικής, κοινωνικής θητείας, όπως ισχύει στη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών. Με λελογισμένη μείωση της διάρκειας θητείας (στρατιωτικής και κοινωνικής). Με στόχο την απελευθέρωση ανθρώπινου δυναμικού ως μοχλό για την αναζωογόνηση της υπαίθρου και την ανασυγκρότηση μιας υγιούς οικονομίας και όχι των στρατοπέδων. Οι Οικολόγοι Πράσινοι, σε αγαστή συνεργασία με τους Ευρωπαίους Πράσινους, θα αναλάβουν πρωτοβουλίες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, προβάλλοντας όλες τις διαστάσεις του ζητήματος. Από το δημοσιονομικό σκέλος, τη σύγχρονη αμυντική αντίληψη, τη δημιουργία προϋποθέσεων πραγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ποιος δεν θυμάται άλλωστε την αμηχανία του Μπαρόζο στην αντίστοιχη παρέμβαση του Κον Μπετίτ πριν δυο χρόνια;>>

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

ΣΧΟΛΙΑ