Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έχουν "παγώσει" οι Γάλλοι με τη σύλληψη του Καν.

15.05.2011 | 16:32
Η απαγγελία κατηγοριών για σεξουαλική επίθεση και απόπειρα βιασμού στον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, στις ΗΠΑ, είναι "μια συγκλονιστική είδηση", δήλωσε σήμερα στο Παρίσι, η υποψήφια του Σοασιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2007 στη Γαλλία, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία τόνισε πάντως ότι "οι κατηγορίες πρέπει να αποδειχτούν".

   

"Είναι ένα σοκ. Ολα πρέπει να ερευνηθούν", δήλωσε στο ραδιοσταθμό "Europe 1".

    Κατά την Ρουαγιάλ, ο επικεφαλής του ΔΝΤ έχει το δικαίωμα όπως κάθε πολίτης να θεωρείται αθώος μέχρις αποδείξεως του εναντίου.

   

"Η σκέψη μου αυτήν τη στιγμή είναι στην οικογένειά του, τους συγγενείς του, αλλά και στον ίδιο, ο οποίος περνάει αυτήν τη δοκιμασία", πρόσθεσε.

    Ερωτηθείσα για τις επιπτώσεις που θα έχει η υπόθεση αυτή στην πολιτική καριέρα του Στρος-Καν, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ ζήτησε από όλους να επιδείξουν αυτοσυγράτηση και να μην προσπαθήσουν να επωφεληθούν από την κατάσταση.

   

"Θα ήταν απρέπεια να το κάνουμε σήριαλ...Δεν έχει έλθει ακόμα η στιγμή να μιλήσουμε για τις συνέπειες της υπόθεσης αυτής στην εσωτερική πολιτική", πρόσθεσε και ζήτησε να "μη γίνει επίθεση σ΄έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του".

    

   

Η Μαρίν Λε Πεν, επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου δήλωσε ότι οι κατηγορίες κατά του Στρος-Καν κατέστρεψαν κάθε ελπίδα του να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012.

   

Σύμφωνα με τη Λε Πεν, "η υπόθεση αυτή και οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Στρος-Καν σηματοδοτούν το τέλος της προετοιμασίας της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία και πιθανότατα θα αναγκάσουν το ΔΝΤ να τού ζητήσει να εγκαταλείψει τη θέση του σ΄αυτό".

    

    Εξάλλου, ένας από τους δικηγόρους του Ντομινίκ Στρος-Καν στη Γαλλία, ο Λεόν Λεφ Φορστέρ, δήλωσε σήμερα ότι είναι σημαντικό να αποτραπεί μια φρενίτιδα των ΜΜΕ για τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού που βαρύνουν τον επικεφαλής του ΔΝΤ και ότι θα πρέπει να περιμένουμε να αποσαφηνιστεί η κατάσταση και να εξακριβωθεί εάν οι κατηγορίες αυτές ευσταθούν.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ