Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εύσημα ΕΕ στην Ελλάδα για τους λαθρομετανάστες!

10.03.2012 | 00:39
Εύσημα της ΕΕ στην Ελλάδα για τους λαθρομετανάστες!

Την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα σε μια σειρά από τομείς, που αφορούν την επαναπροώθηση λαθρομεταναστών από τρίτες χώρες, την εξέταση των αιτούντων άσυλο, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σχετικά με τη δημιουργία ενός Εθνικού Κέντρου Συντονισμού και τη στελέχωση της ελληνικής συνοριοφυλακής, χαιρέτησε το Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες. 

   

Παράλληλα, το Συμβούλιο τόνισε ότι απαιτείται περαιτέρω πρόοδος σε όλους τους τομείς που αφορούν το σχέδιο δράσης. Προς τον σκοπό αυτόν, τα κράτη μέλη υπογράμμισαν την ετοιμότητά τους να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος και τόνισαν την ανάγκη να βελτιωθεί η συνεργασία με τις τρίτες χώρες προέλευσης και διέλευσης, κυρίως σε ζητήματα επανεισδοχής. Όπως αναφέρεται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου, η Τουρκία είναι μια από αυτές τις χώρες- κλειδιά. 

   

Τα κράτη μέλη ζήτησαν από τις αρμόδιες αρχές του Συμβουλίου να συνεχίσουν να παρακολουθούν την κατάσταση, καθώς -όπως επισημάνθηκε- η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυσκολίες σχετικά με την ικανοποίηση των ελάχιστων προτύπων για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου, λόγω της έντονης μεταναστευτικής πίεσης που δέχεται η χώρα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ