Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευχαριστίες Ομπάμα για τις διευκολύνσεις της Σούδας που όμως δεν φθάνουν.

26.03.2011 | 15:16
"Ο πρόεδρος Ομπάμα τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Παπανδρέου για να τον συγχαρεί, όπως και τον ελληνικό λαό, με την ευκαιρία της 190ης επετείου της ελληνικής ανεξαρτησίας", αναφέρει ο εκπρόσωπος. 

   

"Οι δυο ηγέτες", συνεχίζει, "συζήτησαν τις εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και την υποστήριξή τους προς τον λιβυκό λαό. Ο πρόεδρος σημείωσε την αλληλεγγύη της Ελλάδας ως μέλος του ΝΑΤΟ και τον κρίσιμο ρόλο που θα διαδραματίζει η Συμμαχία στην εφαρμογή του ψηφίσματος 1973. Ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Παπανδρέου για τη σημαντική υποστήριξη της Ελλάδας στις συμμαχικές επιχειρήσεις για την εφαρμογή του ψηφίσματος". 

 Πάντως τα αιτήματα που έχουν υποβάλει οι αμερικανοί δεν μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο από τη Σούδα,το Άκτιο και τη Ανδραβίδα  και πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν κι άλλες βάσεις. 

"Ο πρόεδρος", συμπληρώνει, "αναγνώρισε επίσης την ηγεσία του πρωθυπουργού στην εφαρμογή ενός φιλόδοξου οικονομικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων. Ο πρόεδρος Ομπάμα και ο πρωθυπουργός Παπανδρέου συμφώνησαν ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να διαβουλεύονται στενά καθώς εξελίσσονται τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική".


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ