Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Φιλανθρωπική" οργάνωση στη λίστα τρομοκρατίας

26.11.2010 | 09:34
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν (24/11/10) ότι προσέθεσαν την πακιστανική φιλανθρωπική οργάνωση «FALAH-E-INSANIYAT FOUNDATION* (FeF) στον επίσημο κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Επιπλέον, ο ηγέτης της «FeF», HAFIZ ABDUR RAUF, καθώς και ακόμη 2 άτομα που συνδέονται μ' αυτόν, οι MIAN ABDULLAH και MOHAMMAD NAUSHAD ALAM KHAN, βρίσκονται πλέον στον κατάλογο των «ειδικά προσδιορισμένων ατόμων που ανήκουν στην παγκόσμια τρομοκρατία».

Συγκεκριμένα, ο Συντονιστής του State Department επί θεμάτων Αντιτρομοκρατίας, D. BENJAMIN, δήλωσε: «Η "FeF" συνδέεται άμεσα με την ισλαμική στρατιωτική οργάνωση "LASHKAR-E-TAIBA" (LeT), η οποία συγκαταλέγεται ήδη στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Κατ' ουσίαν, είναι η ίδια η "LeT" που χρησιμοποιούσε αυτό το όνομα, προκειμένου ν' αποφύγει τον έλεγχο. Το γεγονός ότι περιλάβαμε και την "FeF" στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων αποδεικνύει ότι οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν ν' ανεχθούν καμία στήριξη προς την εν λόγω οργάνωση, με όποιο όνομα και αν αυτή εμφανίζεται».

Ουσιαστικά, το όνομα «FALAH-E-INSANIYAT FOUNDATION* (FeF) είναι αυτό που χρησιμοποιεί δημοσίως η «JAMAAT-UD-DAWA» (JuD), η οποία αποτελεί πτέρυγα της «LeT» και που, μετά τις επιθέσεις στο Mumbai (Νοέμβριος 2008), περιελήφθη από τα Η.Ε. στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σημειώνεται ότι η «FeF» πρωτοεμφανίσθηκε πέρυσι. Συστάθηκε αρχικά για ανθρωπιστικούς λόγους, προκειμένου να βοηθήσει τους κατοίκους που είχαν εκτοπιστεί από το Swat, στα ΒΔ του Πακιστάν, λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγονταν στην περιοχή. Στη συνέχεια, προσέφερε οικονομική αρωγή στους πλημμυροπαθείς του Πακιστάν.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η «FeF» χρηματοδοτεί την εκπαίδευση, την υγεία και την ανακούφιση των πληγέντων από φυσικές καταστροφές, ενώ χαίρει αξιόλογης υποστήριξης από την πακιστανική διασπορά, η οποία χρηματοδοτεί το «φιλανθρωπικό» της έργο μέσω δωρεών. Οι αναλυτές, όμως, υποστηρίζουν ότι το δίκτυό της μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων στη Δύση.


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ