Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φόβοι για νέα επεισόδια στο Μπαχρέιν.

18.02.2011 | 07:06
Η κηδεία των νεκρών Σιϊτών διαδηλωτών την Παρασκευή στο Μπαχρέϊν, από την αιματηρή καταστολή των συγκεντρωμένων, στην πλατεία Περλ της πρωτεύουσας Μανάμα, διαδηλωτών, μπορεί να προκαλέσει ένα νέο σημείο λαϊκής αντίστασης, που θα δοκιμάσει την αποφασιστικότητα των κυβερνώντων, να συντρίψουν διαδηλώσεις εμπνευσμένες από το παράδειγμα της Αιγύπτου.

   

Τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές βρήκαν το θάνατο την Πέμπτη σε μάχες με την αστυνομία που ξεκίνησαν με την επιδρομή των μονάδων αποκατάστασης της τάξης, λίγο πριν την αυγή στο πλήθος των διαδηλωτών που διανυκτέρευαν στην πλατεία Περλ, στα πρότυπα της πλατείας Ταχρίρ στο Κάϊρο.

   

Όπως καταγγέλλεται, εκτός από τα θύματα, υπάρχουν και περισσότεροι από 230 τραυματίες, δεκάδες συλληφθέντες, ενώ τουλάχιστον 60 αγνοούνται.

   

Οι διαδηλωτές προέρχονται από την Σιϊτική πλειοψηφία , που απαιτεί να έχει μεγαλύτερο μερίδιο στην διακυβέρνηση της χώρας. Οι επικήδειες τελετές μπορούν να συγκεντρώσουν μεγάλο πλήθος και να προκαλέσουν οργισμένες αντιδράσεις.

   

Το Μπαχρέιν κυβερνάται από ένα Σουνίτη Μουσουλμάνο βασιλιά, αλλά οι περισσότεροι κάτοικοι ανήκουν στη Σιϊτική κοινότητα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ