Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φοβούνται χτυπήματα από Αλ Κάϊντα μέσα στα Χριστούγεννα.

17.12.2010 | 06:07
Η Αλ Κάιντα σχεδιάζει επιθέσεις στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ευρώπη την περίοδο των Χριστουγέννων, ένα χρόνο μετά την αποτυχημένη βομβιστική απόπειρα σε αμερικανικό επιβατικό αεροσκάφος, ανακοίνωσε κορυφαίος Ιρακινός αξιωματούχος.

Ο υποστράτηγος Ντίγια Χουσέιν, ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι ένας ένοπλος της ιρακινής πτέρυγας της Αλ Κάιντα αποκάλυψε τη συνωμοσία κατά τη διάρκεια ανακριτικής διαδικασίας. Ο στασιαστής που ήταν μέλος μιας ομάδας 39 ανδρών συνελήφθη τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης για την εξάρθρωση δικτύου ενόπλων εξεγερμένων.

Οι ιρακινές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι επιδρομές του τελευταίου μήνα, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός εκ των κορυφαίων στελεχών της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, καθώς και την ηγετική ομάδα της επαρχίας του Ανμπάρ, στα δυτικά της χώρας, προκάλεσε μεγάλο πλήγμα στο " Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ' (ISI) τον ιρακινό σύνδεσμό με την τρομοκρατική οργάνωση.

"Ένας εκ των συλληφθέντων ομολόγησε ότι το ISI θα πραγματοποιήσει επιθέσεις εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Ευρώπης", δήλωσε ο Χουσέιν και πρόσθεσε "Προετοιμάζονται για να επιτύχουν το στόχο τους". 

Ο ίδιος είπε ότι το Ιράκ ενημέρωσε τις εμπλεκόμενες χώρες και δήλωσε ότι αμερικανοί ανακριτές έχουν μιλήσει με τον στασιαστή.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ