Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φορτώνουν κατηγορίες στο "βαθύ λαρύγγι" του Wikileaks.

03.03.2011 | 11:03
Είκοσι δύο νέες κατηγορίες απαγγέλθηκαν κατά του αμερικανού στρατιώτη Μπράντλι Μάνινγκ, ο οποίος κρατείται ως κατηγορούμενος για την παράδοση χιλιάδων απορρήτων εγγράφων στον ιστότοπο WikiLeaks, ανάμεσά τους και η κατηγορία της "συνεργασίας με τον εχθρό", ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

   

Η κατηγορία της συνεργασίας με τον εχθρό επισύρει τη θανατική ποινή, ωστόσο η κατηγορούσα αρχή αποφάσισε ότι δεν θα ζητήσει την επιβολή της, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής δικαιοσύνης για την περιφέρεια της Ουάσινγκτον Τζον Χάμπερλαντ, προσθέτοντας ότι ο 23χρονος κατηγορούμενος αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

   

Ο νεαρός αναλυτής πληροφοριών στο Ιράκ, κατά του οποίου έχουν απαγγελθεί ήδη 12 κατηγορίες, κρατείται στην απομόνωση σε στρατιωτική φυλακή της Βιρτζίνια.

   

Κατηγορείται ότι παρέδωσε στον ιστότοπο WikiLeaks, ο οποίος στη συνέχεια τα δημοσίευσε, στρατιωτικά έγγραφα για τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, και χιλιάδες εμπιστευτικά διπλωματικά τηλεγραφήματα των ανά τον κόσμο πρεσβειών των ΗΠΑ.

   

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ