Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φρίκη!Κι άλλο λάθος του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν!Νεκαρά 12 παιδιά,δύο γυναίκες.

29.05.2011 | 10:40
Δεκατέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στην επαρχία Χελμάντ του Αφγανιστάν, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές αρχές.

   

Ελικόπτερα του ΝΑΤΟ, τα οποία επενέβησαν για να βοηθήσουν μια βάση της Συμμαχίας που είχε δεχτεί επίθεση από τους Ταλιμπάν, έπληξαν δύο κατοικίες στην περιοχή Ναουζάντ, εξήγησε η υπηρεσία Τύπου της επαρχίας. "Δυστυχώς, 14 αθώοι πολίτες, πέντε κορίτσια, επτά αγόρια και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι τραυματίες είναι τρία παιδιά, μία γυναίκα και δύο άνδρες.

   

Ο εκπρόσωπος της δύναμης σταθεροποίησης του ΝΑΤΟ (Isaf), Τιμ Τζέιμς, είπε ότι η Συμμαχία έχει ενημερωθεί για το ότι άμαχοι ενδέχεται να σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή και έχει στείλει στην περιοχή μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για να ερευνήσουν το θέμα.

   

Ένας από τους ηγέτες των φυλών της Ναουζάντ, που δήλωσε ότι ονομάζεται Ασλάμ, υποστήριξε από την πλευρά του ότι στην επιδρομή σκοτώθηκαν 12 μέλη της οικογένειάς του. Ο Ασλάμ, που βρισκόταν το πρωί της Κυριακής μπροστά από τα γραφεία του κυβερνήτη της Χελμάντ και φώναζε εκφράζοντας την οργή του, είπε ότι είδε τα ΝΑΤΟϊκά ελικόπτερα να κάνουν δοκιμαστικές βολές καθώς περνούσαν από την περιοχή. Ισχυρίστηκε ότι τα ελικόπτερα επέστρεψαν δέκα λεπτά αργότερα και έριξαν ρουκέτες σκοτώνοντας αθώους πολίτες.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ