Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φρίκη στο Ιράκ.Νεκρά παιδιά από έκρηξη βόμβας.

09.01.2011 | 10:42
Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε νέες επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Ιράκ.

Η αυτοσχέδια βόμβα που σκότωσε τα δύο αγοράκια ηλικίας 9 και 6 ετών είχε στόχο τον πατέρα τους, έναν εκτροφέα πουλερικών στο αλ Χασμιάτ, τοποθεσία που βρίσκεται περίπου 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, σύμφωνα με αξιωματούχο της διοίκησης των επιχειρήσεων στην Μπακούμπα.Ο άνδρας αυτός είναι μέλος των "Σάχουας" της επαρχίας Ντιγιάλα, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μπακούμπα. Το κίνημα αυτό που αποτελείται από πρώην αντάρτες που συμμάχησαν στον αγώνα κατά της Αλ Κάιντα έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μείωση των βίαιων επεισοδίων στο σύνολο του ιρακινού εδάφους από το 2007.Η Ντιγιάλα παραμένει μία από τις πιο βίαιες επαρχίες του Ιράκ λόγω των εντάσεων μεταξύ των διαφόρων εθνοτήτων που κατοικούν εκεί.Στην ίδια επαρχία, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα και ένας άλλος τραυματίστηκε από επίθεση κατά της περιπόλου τους στην Μουκνταντίγια, πόλη που απέχει περίπου τριάντα χιλιόμετρα από την Μπακούμπα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Επίσης στο Τάτζι, που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, ένοπλοι άνδρες άνοιξαν σήμερα το πρωί πυρ εναντίον αυτοκινητοπομπής που μετέφερε τον στρατηγό Χάτεμ Ισμαήλ, αξιωματούχο του αντιτρομοκρατικού αγώνα, που εργάζεται στους κόλπους της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι.

Ο στρατηγός δεν τραυματίστηκε από την επίθεση, αλλά ένας από τους φρουρούς του σκοτώθηκε, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 429 ιρακινοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδια βίας το 2010, έναντι 225 το 2009.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ