Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φροντιστήριο κάθαρσης για τους Έλληνες -υπεράνω όλων- πολιτικούς.

30.04.2011 | 13:29

Τι κάνουμε στην Ελλάδα,όταν ακούμε για κάθαρση, εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές. Πλέον γελάμε με πίκρα. Διαδικασίες χρονοβόρες χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αξιωματούχοι και στελέχη που πριν κάτσουν στη καρέκλα δεν είχαν "στον ήλιο μοίρα" ,όπως οι ίδιοι υποστήριζαν και μόλις έφυγαν βρέθηκαν με πολυτελή σπίτια,σκάφη και εξοχικά,καλύπτονται πίσω από την δικαιολογία "πήρα δάνειο"! Κι όταν οι πολίτες ζητούν άμεσες διαδικασίες για την διερεύνηση όλων των ύποπτων υποθέσεων,τότε θυμούνται τους "δημοκρατικούς θεσμούς" και τα σχετικά ,τους οποίους χρησιμοποιούν ως τροχοπέδη, για να περάσει ο καιρός και η "μπόρα" και να ξεχαστεί η ντροπή τους.

Κι αν κάποιος τολμήσει να πει ότι "μας δουλεύετε" ,σου απαντούν "μα τι θέλετε να γίνουμε Αίγυπτος;". Μακάρι!

Αν τέλος πάντων τους ενοχλεί τους "ευρωπαίους" πολιτικούς μας να συγκρίνονται με τους ανατολίτες ας συγκριθούν με τους βόρειους Ισλανδούς. Διαβάστε στο κείμενο που μας προώθησε ο στρατηγός Δ.Αλευρομάγειρος ,πως χειρίστηκαν τους πολιτικούς που τους οδήγησαν σε κατάρρευση:

"Οι Ισλανδοί δεν αρκέστηκαν στα δάκρυα και την οργή.
Απαίτησαν και πήραν απαντήσεις.


Για το τι έφταιξε, ποιοι ευθύνονται και τι πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβεί παρόμοια κρίση.Μόλις 15μήνες μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η εξεταστική επιτροπή που συνέστησε το Κοινοβούλιο από ανεξάρτητους ειδικούς έβγαλε πόρισμα 2.400 σελίδων, με το οποίο όχι μόνο καταλόγισε
ευθύνες, αλλά και τις προσωποποίησε.


Κατονομάζονται ο πρώην πρωθυπουργός Γκέιρ Χάαρντε, τρεις πρώην διοικητές της κεντρικής τράπεζας, υπουργοί, ενώ ποινικές ευθύνες καταλογίζονται σε στελέχη των τριών ιδιωτικών τραπεζών.

Ήδη ο εισαγγελέας έβγαλε διεθνή εντάλματα σύλληψης, καθώς πολλά golden boys διέφυγαν στο εξωτερικό, κάνοντας μία μέρα πριν από
την εκδήλωση της κρίσης τεράστιες αναλήψεις από τους λογαριασμούς τους. Τρεις συνελήφθησαν και κρατούνται.
Η κυβέρνηση έκανε μηνύσεις και ζητάει πίσω τα κλεμμένα. Η εξεταστική επιτροπή είχε στη διάθεσή της 80 υπαλλήλους, δικό της προϋπολογισμό και δικαίωμα να ζητήσει -ακόμη και να κατασχέσει- στοιχεία από κρατικές υπηρεσίες και ιδιώτες.

Επίσης, ανεξάρτητη επιτροπή ετοιμάζει συστάσεις για να γίνουν μεταρρυθμίσεις ώστε να αποφευχθεί παρόμοια κρίση στο μέλλον.

Στο πλαίσιο της διαφάνειας, αναρτήθηκε τον Απρίλιο στον ιστότοπο της Βουλής (www.sic.athingi.is) το πλήρες κείμενο που η
κυβέρνηση ονομάζει «Έκθεση της αλήθειας» και οι Ισλανδοί αποκαλούν «Μαύρο πόρισμα» καθώς και εκτεταμένη περίληψη
στα αγγλικά. Κανείς, ούτε καν οι κατηγορούμενοι, δεν αμφισβήτησαν την αμεροληψία των συντακτών του πορίσματος.

Το βράδυ της ανακοίνωσης 45 ηθοποιοί συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο του Ρέικιαβικ και διάβασαν επί πέντε
συνεχόμενα 24ωρα, σε μια κατάμεστη αίθουσα, ολόκληρη την έκθεση. Για τους περήφανους, πλην εξαπατημένους απογόνους
των Βίκινγκς, ήταν μια ομαδική ψυχανάλυση, μια διαδικασία κάθαρσης".
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ