Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

G7: Το εμπόριο και οι σχέσεις με την Ρωσία είναι το ‘’αγκάθι’’ της διάσκεψης

27.05.2017 | 13:30
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε ανάρτησή του, στο Twitter, ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ επιταχύνουν “σημαντικά” την καταβολή των οικονομικών υποχρεώσεών τους. “Τα χρήματα εισρέουν,” έγραψε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Ωστόσο αυτό που φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα είναι τι θα γίνει με το εμπόριο και ακόμα πιο συγκεκριμένα με τα εμπορικά μέτρα κατά της Ρωσίας, προβλήματα τα οποία φαίνεται να καθυστερούν και το τελικό ανακοινωθέν της G7.

Το αναμενόμενο τελικό ανακοινωθέν της G7

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησε προκειμένου να υπάρχει μία δέσμευση καταπολέμησης του εμπορικού προστατευτισμού στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου των χωρών μελών G7, το οποίο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα, σύμφωνα με πηγή της διάσκεψης.

Ο Τραμπ έχει προηγούμενα εκφράσει την προτίμηση του στη λήψη μέτρων εμπορικού προστατευτισμού, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν συνέπειες (εξαγωγικό εμπορικό έλλειμμα) από την εφαρμογή μέτρων μη δίκαιης εμπορικής πρακτικής από την μεριά των πιο σημαντικών εμπορικών εταίρων τους, στην Δύση. Μεταξύ αυτών και η Γερμανία, όπως επίσης και η Κίνα (αναπτυσσόμενες οικονομικά χώρες).

Συγκεκριμένα μάλιστα τόνισε η πηγή της G7 ο Τραμπ συμφώνησε ότι η μάχη κατά του εμπορικού προστατευτισμού, θα πρέπει να συμπεριληφθεί στο τελικό ανακοινωθέν,”


Καμία διευκρίνηση για τα εμπορικά μέτρα κατά της Ρωσίας

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν έχει διευκρινιστεί εάν το τελικό ανακοινωθέν της διάσκεψης των χωρών-μελών της ομάδας G7 θα επαναλαμβάνει την διατύπωση προηγούμενης απειλής για την ενίσχυση των περιοριστικών οικονομικών κι εμπορικών μέτρων κατά της Ρωσίας, εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία.

Γενικά το εμπόριο, αλλά και οι σχέσεις με την Ρωσία παραμένουν τα δύο βασικά ζητήματα που εμποδίζουν την έκδοση του τελικού ανακοινωθέντος της διάσκεψης G7.

Τα θέματα αυτά, θα απασχολήσουν τους ηγέτες των χωρών-μελών της G7 που συμμετέχουν στην διάσκεψη, αργότερα σήμερα. Δεν έχει επίσης διευκρινιστεί εάν το τελικό ανακοινωθέν θα συμπεριλαμβάνει την πρόβλεψη ανάληψης μέτρων κατά του εμπορικού προστατευτισμού.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ