Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ.Αρσένης: "Μας παγίδευσαν σ΄ένα τερατώδη μηχανισμό που τρώει τις σάρκες μας"

04.09.2012 | 16:14
Ο Γεράσιμος Αρσένης, κατά την έξοδό του από το γραφείο των  Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη, απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την υπόθεση του χρέους και της προσφυγής στο ΔΝΤ. Τα όσα είπε ο πρώην τσάρος της Οικονομίας αλλά και πρώην ΥΕΘΑ ,έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κληθήκατε από τον κ. Πεπόνη κα καταθέσετε γύρω από αυτή τη συνέντευξη του κυρίου Ρουμελιώτη που λέει αν ήξερε ή όχι η κυβέρνηση Παπανδρέου από το ΔΝΤ ότι το πρόγραμμα να το πούμε καλά ότι δεν βγαίνει.  Τι είπατε επ΄ αυτού;
 
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Με ρώτησαν για τις ιδιωτικές συζητήσεις που είχα με τον κ. Ρουμελιώτη.  Τους είπα αυτά που μου είπε ο κ. Ρουμελιώτης ο οποίος, πράγματι, μου μετέφερε στις συζητήσεις που είχαμε τους προβληματισμούς και το κλίμα που επικρατούσε στο ΔΝΤ.  Και επειδή με το θέμα του χρέους είχα ασχοληθεί ως ειδικός στο εξωτερικό στην επαγγελματική μου καριέρα, εξέθεσα και τις δικές μου απόψεις.
Όλο αυτόν τον καιρό, η χώρα μας έχει παγιδευτεί σ΄ ένα τερατώδη μηχανισμό που τρώει τις σάρκες μας, καταβροχθίζει τις καλύτερες ελπίδες και τα οράματα του λαού και παράγει απελπισία και οργή.  Πρέπει να βγούμε από αυτήν την τρύπα, πρέπει να προτάξουμε και να εφαρμόσουμε ένα εθνικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της παραγωγής με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή. 
 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό το πρόγραμμα όμως είναι από την Ευρώπη και το οποίο όπως μας δένει μας κρατάει στο Ευρώ που είναι μια εγγύηση για την Ελλάδα.
 
Γ. ΑΡΣΕΝΗΣ: Η Ευρώπη, όπως ξέρετε, λειτουργεί στη βάση των διαπραγματεύσεων και του πνεύματος της αλληλεγγύης.  Έχουμε νομίζω πειστικά επιχειρήματα να προτείνουμε ένα δικό μας εθνικό πρόγραμμα το οποίο είναι καλό για την Ελλάδα, είναι καλό και για το Ευρώ.  Νομίζω ότι αυτό πρέπει να κάνουμε.
  

 

ΣΧΟΛΙΑ