Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλί-Γερμανία θέλουν να επαναφέρουν τους ελέγχους στα σύνορά τους

18.04.2012 | 23:18
 Η Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν σε κοινή επιστολή τους ότι επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα επαναφοράς των ελέγχων στα εθνικά τους σύνορα για μια περίοδο ενός μήνα στην περίπτωση που αποτύχει η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων του χώρου Σένγκεν.
   Την επιστολή συνυπογράφουν ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν και ο γερμανός ομόλογός του Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, οι οποίοι διευκρινίζουν ότι θα εξηγήσουν τη θέση τους στους ευρωπαίους ομόλόγους τους στη διάρκεια μιας συνόδου που είναι προγραμματισμένη για τις 26 Απριλίου στο Λουξεμβούργο.
   «Χρειαζόμαστε ένα μηχανισμό αντιστάθμισης για την περίπτωση στην οποία ένα κράτος μέλος, παρά τη βοήθεια που του παρέχεται, αποδεικνύεται ανίκανο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του όσον αφορά τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», υπογραμμίζεται στην επιστολή. 
   Οι δύο χώρες αναφέρονται «στην πιθανότητα, στην εσχάτη των περιπτώσεων, να επαναφέρουν τους ελέγχους στα εθνικά τους σύνορα για μια περίοδο που δεν θα ξεπερνά τις 30 ημέρες».
   «Μετά τις 30 ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να προτείνει στο (Ευρωπαϊκό) Συμβούλιο αν θα συνεχιστούν ή θα διακοπούν οι έλεγχοι στα εθνικά σύνορα», επισημαίνεται στη γαλλογερμανική επιστολή. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ