Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία- Αυστραλία: Συμφωνία 50 δις για 12 υποβρύχια

26.04.2016 | 11:35
Γαλλική εταιρεία αναλαμβάνει την κατασκευή 12 υποβρυχίων για να αντικαταστήσει και να διπλασιάσει το μέγεθος του Βασιλικού Ναυτικού της Αυστραλίας.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ναυτικό έργο δημόσιας δαπάνης στην ιστορία της Αυστραλίας , αξίας περίπου 50 δισεκατομμυρίων

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Malcolm Turnbull τόνισε ότι το έργο αυτό θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας καθώς τα νέα υποβρύχια θα κατασκευαστούν στο ASC ναυπηγείο της Αδελαΐδας . Τουλάχιστον 2.800 νέες θέσεις εργασίας για την κατασκευή του νέου στόλου, γαλλικής κατασκευής και στη Νότια Αυστραλία.

Η ανακοίνωση του Turnbull ήρθε μετά από μια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και έγκριση της απόφασης από την Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας . Τα νέα υποβρύχια θα αντικαταστήσουν τον τρέχων στόλο του ναυτικού ενώ έξι υποβρύχια Κόλινς έχει προγραμματιστεί να αποσυρθούν από την υπηρεσία στα μέσα της δεκαετία του 2020 .

Τρεις εταιρείες από τη Γερμανία- ThyssenKrupp, Marine Systems, η DCNS από τη Γαλλία και η Mitsubishi Heavy Industries της Ιαπωνίας - κατέθεσαν προσφορές για να εξασφαλίσουν τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην αυστραλιανή ναυτική ιστορία.

Η DCNS πήρε την προσφορά. Προσφέρει για τον εφοδιασμό της χώρας 4.500 τόνους ντίζελ-ηλεκτρικής έκδοσης 4.700 τόνων του πυρηνοκίνητο υποβρυχίου Barracuda. Η νέα κατηγορία υποβρυχίων με ένα σύστημα αντλίας jet - πρόωσης προσφέρει ένα πιο ήσυχο ταξίδι και ονομάζεται Shortfin Barracuda από τα αρπακτικά ψάρια που βρίσκονται στα ύδατα της Αυστραλίας.

"Ενώ οι ακριβείς λεπτομέρειες παραμένουν εμπιστευτικές, η DCNS μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η Shortfin Barracuda είναι πάνω από 90 μέτρα σε μήκος και εκτοπίζει πάνω από 4.000 τόνους, όταν βουτήξει’’, δήλωσε ο Sean Costello, Διευθύνων Σύμβουλος της DCNS Αυστραλία, όταν ανακοίνωσε την προσφορά.

" Τα Shortfin Barracuda θα παραμείνουν στην υπηρεσία και αναμένεται να αναβαθμιστούν με νέα τεχνολογία που αναπτύσσεται στη Γαλλία και την Αυστραλία γύρω στο 2060.
Σε ανακοίνωση του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Στρατηγικής Πολιτικής και Άμυνας ο διευθυντής του Προγράμματος Andrew Davies, είπε στο ABC ότι το νέο υποβρύχιο θα κατασκευαστεί για να συμπληρώσει τα συστήματα άμυνας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Davies, "Θα είναι μια τριπλή συνεργασία, της Αυστραλίας., των Ηνωμένων Πολιτειών και όποιο διαλέξουμε ως πάροχο». "Στην πραγματικότητα, η τορπίλη Mark 84 είναι ένα όπλο που αποτελεί από κοινού δημιούργημα της Αυστραλίας και των ΗΠΑ και θα θέλαμε να μείνουμε σε αυτό το πρόγραμμα και να κρατήσουμε το όπλο. Όποιος χτίσει τα υποβρύχια θα πρέπει να ενσωματώσει και αυτό και δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. "

Η γαλλική πρόταση υπερείχε των ανταγωνιστών της.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προσέφερε μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή τωn 4000 Soryu - υποβρυχίου, η γερμανική εταιρεία TKMS επίσης μια 4.000 τόνων εκδοχή υποβρυχίου ενώ πρότεινε να αναβαθμίσουν και το 2.000 τόνων 214 υποβρύχιο. 

  ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ : 


 Πηγή από μετάφραση: RT

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ