Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλία:Η στρατιωτική επέμβαση στο Μαλί είναι ζήτημα εβδομάδων

16.10.2012 | 10:55
 Ο υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε σήμερα ότι μία αφρικανική στρατιωτική επέμβαση στο Μαλί, το οποίο εξελίσσεται σε "καταφύγιο τρομοκρατών", μπορεί να πραγματοποιηθεί σε διάστημα "λίγων εβδομάδων".

"Είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων, όχι μηνών, εβδομάδων", δήλωσε ο γάλλος υπουργός Αμυνας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 υπενθυμίζοντας τα στάδια που πρέπει να ακολουθήσουν την εντολή που έχει δοθεί στις χώρες της Δυτικής Αφρικής για μία τέτοια επέμβαση.

"Υπάρχει απόφαση των Ηνωμένων Εθνών η οποία πρέπει να τηρηθεί", υπενθύμισε ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν . Το Συμβούλιο Ασφαλείας εξουσιοδότησε τις χώρες της Δυτικής Αφρικής να οργανωθούν για την πραγματοποίηση επέμβασης με στόχο την αποκατάσταση της κυριαρχίας του Μαλί. Εχουν διάστημα 45 ημερών για να το πράξουν, πρέπει να κάνουν σχεδιασμό...το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να επαναδιατυπώσει ότι υποστηρίζει την επέμβαση".

Σε ό,τι αφορά τη Γαλλία, "βοηθά στον σχεδιασμό" και "παρέχει σε επιμελητειακό επίπεδο ό,τι πρέπει να προσφέρει", αλλά "δεν θα υπάρξουν χερσαίες δυνάμεις".

"Σήμερα, το Σάχελ μετατρέπεται σε καταφύγιο τρομοκρατών. Από την άνοιξη, οργανώσεις, αντάρτες, φονταμενταλιστές, έμποροι όπλων, ναρκωτικών, ανθρώπων" έχουν χωρίσει στα δύο το Μαλί. "Από την εδαφική ακεραιότητα του Μαλί εξαρτάται η ασφάλεια της Ευρώπης", είπε.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ