Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανία: Οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει να εμποδίσουν την πυρηνικοποίηση του Ιράν.

04.05.2012 | 10:24

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε δήλωσε πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, επισημαίνοντας παράλληλα την άνευ όρων υποστήριξη της Γερμανίας προς το Ισραήλ.

"Το σημερινό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αντιπροσωπεύει έναν τεράστιο κίνδυνο όχι μόνο για το Ισραήλ, αλλά και για όλη την περιοχή", τόνισε ο Βέστερβέλε ενώπιον της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής στην Ουάσινγκτον.

"Δεν μπορούμε και δεν θα δεχτούμε ένα ιρανικό πυρηνικό όπλο...έχουμε ανάγκη από ουσιαστικές και αληθινές εγγυήσεις ότι το Ιράν δεν είναι έτοιμο να αποκτήσει πυρηνικά όπλα", πρόσθεσε ο Βέστερβέλε.

Οι Δυτικοί ανησυχούν για τις προσπάθειες του Ιράν να κατασκευάσει ατομική βόμβα με το πρόσχημα ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα γίνεται για ειρηνικούς σκοπούς. Οι ανησυχίες αυτές ήταν το θέμα των συνομιλιών ανάμεσα στο Ιράν και της ομάδας 5 +1 που πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο στην Κωνσταντινούπολη και θα επαναληφθούν στις 23 Μαΐου στην Βαγδάτη.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών έκανε έκκληση για επιπλέον διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη, εκφράζοντας την ελπίδα ότι "η ενότητα και η αποφασιστικότητα (των δυνάμεων της Δύσης) θα φέρουν αποτελέσματα".

Πρόσθεσε όμως πως "η υπομονή μας έχει όρια. Δεν θα δεχτούμε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι για πολύ".

Ο Βέστερβέλε, τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι "το ιρανικό καθεστώς συνεχίζει να απειλεί το Ισραήλ".

"Πρέπει να γνωρίζετε ότι βρισκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ", υπογράμμισε. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ