Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γερμανοί πράκτορες "ξετρύπωσαν" τον Καντάφι;

25.10.2011 | 00:47


Ποιος τελικά εντόπισε το τελευταίο κρυσφήγετο του Μουαμάρ Καντάφι και τον οδήγησε στο θάνατο;

Οι αμερικανοί,υποστηρίζουν -σύμφωνα με ρεπορτάζ του Debkafiles- ότι εντόπισαν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους το οίκημα που κρυβόταν ο Καντάφι και το είχαν θέσει υπό παρακολούθηση χρησιμοποιώντας δικές τους αλλά και βρετανικές δυνάμεις.

Το σχέδιο για την αναχώρησή του με κονβόϊ αυτοκινήτων από τη Σύρτη, είχε γίνει γνωστό μέσω ενός αεροσκάφους παρακολούθησης RC-135V/W ,το οποίο “πέρασε” τη πληροφορία στα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη που χτύπησαν τα οχήματα του Καντάφι.

Ωστόσο το γερμανικό Der Spiegel υποστηρίζει ότι η επιτυχία του εντοπισμού του Καντάφι πρέπει να “πιστωθεί” στις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Μπορεί επισήμως η Γερμανία να έλεγε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στη Λιβύη,όμως στο ρεπορτάζ του το περιοδικό υποστηρίζει ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην υπόθεση.

Ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε το καθεστώς Καντάφι έχει δύο μηνύματα:

1. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ δεν έχουν κανένα ενδοιασμό για την ανατροπή δικτατόρων με οποιοδήποτε τρόπο. Η αντιπολίτευση στη Συρία γρήγορα πήρε το μήνυμα. Λίγο μετά τηνεπιβεβαίωση του θανάτου του Καντάφι, οι διαδηλωτές στη Συρία βγήκαν στους δρόμους που φέρουν κρατώντας σημαίες της Λιβύης και προειδοποιώντας τον Μπασάρ Άσαντ ότι θα έχει σύντομα την ίδια μοίρα.
2. Το δεύτερο μήνυμα δεν είναι και τόσο ενθαρυντικό. Τα καθεστώτα που η Δύση φαίνεται να προωθεί για να αντικαταστήσουν τους δικτάτορες είναι όλα πιστά στο νόμο της Σαρίας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ