Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για απαξίωση της ΕΑΒ μιλά η Α.Παπαρήγα.

23.11.2010 | 06:10
 Την πλήρη συμπαράστασή της στους εργαζομένους της ΕΑΒ, εξέφρασε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Α. Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση. 

   

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ θα πάρει όσες πρωτοβουλίες εξαρτώνται από το κόμμα της, για να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε προσωπικό στην επιχείρηση, η οποία έχει ανεκτέλεστα έργα και η οποία είναι από τις πιο βασικές επιχειρήσεις στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας. Είναι η ναυαρχίδα στον τομέα της πολεμικής αεροπορίας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

   Η Γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε την σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση ότι ακολουθούν μία προγραμματισμένη φθορά και απαξίωση της επιχείρησης, καθώς εγκαταλείπονται σημαντικοί κλάδοι της βιομηχανίας, προς όφελος ορισμένων μόνο δραστηριοτήτων, που εξασφαλίζουν τα κέρδη μεγαλοεπιχειρηματιών και δεύτερο, πρόσθεσε, θεωρούμε ότι όλη αυτή η εγκατάλειψη της αμυντικής βιομηχανίας και της ΕΑΒ, έχει να κάνει με τα σχέδια δημιουργίας της ενιαίας ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας, με έδρα τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, στις ηγετικές δυνάμεις της ΕΕ.

    Εξάλλου, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τις σχετικές δηλώσεις της κ. Κατσέλη, η κ. Παπαρήγα, είπε ότι "η κα Κατσέλη έχει αυταπάτες ότι εάν βάλει ένα χαρτονένιο εμπόδιο στις συλλογικές συμβάσεις μπορεί να σταματήσει τον κατήφορο της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, που από τη φύση τους οδηγούν τα μνημόνια της τρόικας".

    Κατά τη γνώμη μας, είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, "θα τα βρει η κυβέρνηση και η τρόικα. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποπροσανατολίζονται από τις επιμέρους διαφωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στους υπουργούς. Τώρα πρέπει να ορθώσουν ενιαίο ανάστημα απέναντι στην ενιαία κυβέρνηση".

    

    

    

    

    

    


Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ