Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για δύο πυρηνικά εργοστάσια συζητάει η Τουρκία

26.11.2010 | 15:51
   Σε οργανωμενες συζητησεις με Γαλλία, Ιαπωνία,Ρωσια και αλλες χωρες  για την κατασκευή μονάδων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στο Akkuyu και τη Σινώπη προχωρα η Τουρκια.
Σύμφωνα με τον υπουργο Υπουργός Ενέργειας κ.Taner Yıldız της Τουρκιας υπάρχει μεγάλη αύξηση στις ενεργειακές ανάγκες της Τουρκίας  και εξαρτηση απο τις σχετικες εισαγωγες Ο κ.Yıldız τειπε τις προαλλες ότι η Τουρκία εισάγει το 98% του φυσικού αερίου και το 91% του πετρελαίου που χρησιμοποιεί. Με τα δεδομένα αυτά, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην κατασκευή μονάδων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στη Σινώπη και στο Akkuyu.  Πρόσθεσε ότι χρειάζονται 2 ή 3 χρόνια προκειμένου να ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος για την κατασκευή της μονάδας στο Akkuyu.
Απο τη Δευτερα Τούρκοι αξιωματούχοι θα έχουν συνάντηση με αντιπροσωπεία από την Ιαπωνία προκειμένου να συζητήσουν την κατασκευή της μονάδας στη Σινώπη. Παράλληλα, άλλες δύο ομάδες εργασίας συνεχίζουν τις συνομιλίες με τη Ρωσία και χώρες της δυτικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, για το πρόγραμμα κατασκευής μονάδων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας.
 
Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ