Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για σκάνδαλα σε αγορές όπλων κατηγορούν Τούρκους πρώην Αρχηγούς!

12.10.2011 | 00:52


Το “κυνήγι” εναντίον ανώτατων στρατιωτικών της Τουρκίας δεν σταματά.Τώρα τους κατηγορούν και για παράνομες ενέργειες στη προμήθεια οπλικών συστημάτων.

Ένας εργαζόμενος επί 26 χρόνι στη Γενική Γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας προσέφυγε στο Συνταγματικό Δικαστήριο υποστηρίζοντας ότι όσες αγορές στρατιωτικού υλικού έγιναν από το 1998 έως το 2002 έγιναν με παράνομες διαδικασίες!

Ο μηχανικός Αχμέτ Νετζίπ Μποϊνούεγρι κατονομάζει 11 ανώτατους στρατιωτικούς -μεταξύ των οποίων οι  πρώην επιτελάρχες Χουσεϊν Κιβρίκογλου, Γιασάρ Μπουγιούκανιτ και ο υπαρχηγός Τσεβίκ Μπιρ. Μεταξύ των διαγωνισμών που αναφέρονται στην προσφυγή είναι και αυτοί για την αγορά αεροπλάνων F-4 και F-5 καθώς και ο εκσυγχρονισμός των τανκς Μ-60 και τα προγράμματα παραγωγής ελικοπτέρων ΑΤΑΚ και αρμάτων μάχης.

Ωστόσο, ο Μποϊνούεγρι έλαβε από το δικαστήριο απάντηση στην οποία του γνωστοποιείται ότι επειδή ο σχετικός νόμος για την προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο τίθεται σε ισχύ το 2012, ο φάκελος θα παραμείνει σε εκκρεμότητα και θα εξεταστεί αμέσως μόλις ο νόμος τεθεί σε εφαρμογή.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ