Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Γιατί δεν τα λέγατε εν ενεργεία κ.Φράγκο;".Η άλλη άποψη για όσα λέει ο πρώην Α/ΓΕΣ

22.11.2011 | 00:50
Υπάρχουν και αντιδράσεις για την παρουσία του πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου σε τελετές παράδοσης-παραλαβής. Είναι γνωστό ότι ο Φ.Φράγκος,είχε φαναντικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς.

Στο Onalert,έφθασε η άποψη απόστρατου,ο οποίος δηλώνει ενοχλημένος από τις παρεμβάσεις του πρώην Α/ΓΕΣ την οποία και δημοσιεύουμε:

“Σοβαρές απορίες προκάλεσε στην ευρύτερη και μη οικογένεια των Στρατιωτικών η χρησιμοποίηση τελετών παράδοσης – παραλαβής Διοικήσεων από τον πρώην Α/ΓΕΣ Στρατηγό κ. Φράγκο προκειμένου να συνεχίσει την υποτιθέμενη «κόντρα» του με τον τέως πολιτικό του προϊστάμενο κ. Μπεγλίτη.

Τελευταίο επεισόδιο στο σχετικό σήριαλ ήταν η ομιλία του στην τελετή παράδοσης και παραλαβής της ΑΣΔΥΣ όπου εμβρόντητοι ο παραλαμβάνων και απερχόμενος Διοικητής αλλά και οι λοιποί προσκεκλημένοι ακούν τον κ. Φράγκο όντας χωρίς θεσμική ιδιότητα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να ομιλεί γι’ όλα αυτά που θα έπρεπε να μιλήσει όταν ήταν για πάνω από διετία Α/ΓΕΣ. Γνωρίζοντας το πρωτόκολλο ναι μεν ο κ. Φράγκος μπορεί να ήταν ένας τιμητικά προσκεκλημένος με την μέχρι προ τινος ιδιότητα του αλλά είναι τελείως ακατανόητο και οπωσδήποτε ουδόλως προβλέπεται να παίρνει το μικρόφωνο και να υποκαθιστά τον νυν Α/ΓΕΣ. Επομένως αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για θεσμικό ατόπημα. Η εξωθεσμική και αυθαίρετη αυτή παρέμβαση του κ. Φράγκου εκθέτει τους Στρατηγούς που τον προσκάλεσαν και τον ίδιο τον Α/ΓΕΣ Κ. Ζαζιά καθόσον τον αγνοεί παντελώς αλλά πάνω από όλα εκθέτει τον ίδιο τον εαυτό του όταν ζητάει από τους άλλους σεβασμό στους θεσμούς και στην στρατιωτική δεοντολογία και αυτός για μία ακόμα φορά τους αγνοεί.

Σε επικοινωνία που είχαμε, πολλά εν ενεργεία στελέχη αλλά και απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί του Στρατού διερωτήθηκαν γιατί δεν μίλησε ο κ. Φράγκος όταν ο κ. Βενιζέλος «μοίραζε» στρατόπεδα στην Θεσσαλονίκη χωρίς απολύτως καμία ανταποδοτικότητα για τον Στρατό, όταν αποκαλούντο οι υφιστάμενοι του από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης «αντιπαραγωγικοί» και όταν από τις συνεχείς και σοβαρές περικοπές του λειτουργικού Προϋπολογισμού του Επιτελείου του η διαθεσιμότητα του κυριών μέσων έφθασε σε απαράδεκτα επίπεδα. Και όπως κάποιοι ιδιαίτερα τόνισαν μήπως και ό ίδιος κάποιες φορές «μεταξύ τυρού και αχλαδιού» δεν αποφάσιζε χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις προβλεπόμενες διαδικασίες αλλά βασιζόμενος σε κάποιους της εμπιστοσύνης του ;
Τι έπραττε με όσους εξέφραζαν διαφορετική άποψη από αυτόν;”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Φράγκος στο αντάρτικο,ο Γιάγκος για καφεδάκι στο Ν.Ψυχικό


Το βίντεο της ομιλίας Φράγκου στην ΑΣΔΥΣ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ