Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί δεν θέλει ΕΠΟΠ στο στρατό ο Μπεγλίτης;

20.09.2011 | 07:38

Όλο και το συζητάει το θέμα της εξόδου ΕΠΟΠ από το στράτευμα,ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης,αλλά δεν τολμά να το πει και καθαρά.Το λέει όσο πιο αόριστα μπορεί  και όταν ...στριμώχνεται λέει ότι οι δημοσιογράφοι δημιουργούν το θέμα.

Σε δηλώσεις του για τη θητεία λοιπόν η οποία συνδέεται άμεσα απ΄ ότι φαίνεται με το θέμα των ΕΠΟΠ ο κ.Μπεγλίτης μας άφησε άφωνους λέγοντας:

" Εγώ δεν έχω πει ότι επίκειται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Ούτε έχω λάβει σχετικές αποφάσεις, ούτε πρόκειται να ληφθούν σχετικές αποφάσεις τέτοιου είδους. Αυτό που έχω πει είναι ότι, το μελετούμε υπό την βασική προϋπόθεση ότι η ανασυγκρότηση και ο εκσυγχρονισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει τα αποτελέσματα τα οποία προσδοκούμε. Τι εννοώ; Δηλαδή μέσα από τις συγχωνεύσεις, μέσα από τις καταργήσεις στρατιωτικών σχηματισμών, μέσα από την διαμόρφωση νέων επιπέδων διοίκησης, εάν δεν έχουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, βεβαίως, μπορούμε τότε να συζητήσουμε την αύξηση της θητείας. Είναι ένα γεγονός όμως που πρέπει να το χειριστούμε".

Κάθε μέρα μία θέση λοιπόν για τη θητεία. Εκεί που μένει σταθερός είναι το θέμα των ΕΠΟΠ ,τους οποίους δεν βλέπει καθόλου θετικά:

" Όπως έχω και πάλι πει, διαφωνώ πολιτικά, ιδεολογικά αλλά και επιχειρησιακά με τον πλήρη επαγγελματικό στρατό. Με την επαγγελματοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα. Για πολλούς λόγους που θα μπορούσα να τους εξηγήσω. Διαφωνώ επίσης, με τις συνεχείς προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών. Μπορεί, κατά την άποψή μου, λανθασμένα να πίστευαν στο παρελθόν ότι καλύπτεις κενά με τους επαγγελματίες οπλίτες, αλλά έχεις πολλαπλές αρνητικές συνέπειες...Ένας επαγγελματίας οπλίτης δεν μπορεί να χειρίζεται ένα τανκς στα σαράντα και σαράντα πέντε χρόνια. Δημιουργούνται κοινωνικά και επιχειρησιακά προβλήματα και από την άλλη πλευρά πρέπει να δούμε τις εφεδρείες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Εξίσου σημαντικός επιχειρησιακός παράγοντας".

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ