Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί δόθηκαν αυξήσεις στους συμβούλους των υπουργών. Τι επικαλείται το υπουργείο Οικονομικών

15.03.2012 | 12:25
Οι αυξήσεις δόθηκαν το τελευταίο δίμηνο του 2011 και πριν εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Η αποκάλυψη για τις γενναίες αυξήσεις που δόθηκαν στους συμβούλους και τους συνεργάτες υπουργών προκάλεσε σάλο και έφερε την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στα δημοσιεύματα. Στην οποία, το υπουργείο ουσιαστικά παραδέχεται ότι έκανε τις αυξήσεις, αλλά τις έκανε το τους δυο τελευταίους μήνες του 2011 και μετά οι μειώσεις που έφερε το ενιαίο μισθολόγιο, έγιναν επί των νέων απολαβών...

«Η συνολική ετήσια δαπάνη για τις εν λόγω αποδοχές έχει μειωθεί περί του 60% και συγκεκριμένα ανέρχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ από 4,6 εκατ. ευρώ, που ήταν προ της εφαρμογής του νέου μισθολογίου», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, σημειώνοντας πως «το ποσό των 2,1 εκατ. ευρώ, που αναφέρεται στα δημοσιεύματα, συμπεριλαμβάνει και τις αποδοχές που καταβλήθηκαν το τελευταίο δίμηνο του 2011, προ της εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου».

Με βάση κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη για τους μισθούς των μετακλητών υπαλλήλων «προκύπτει ότι ο βασικός μισθός των εν λόγω υπαλλήλων εμφανίζεται μεν αυξημένος, όπως αυξημένος είναι και για τους λοιπούς δημόσιους υπαλλήλους, μετά την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου.

Ωστόσο, οι συνολικές αποδοχές τους είναι μειωμένες, δεδομένου ότι πέραν του βασικού μισθού, του κινήτρου απόδοσης και του επιδόματος θέσης ευθύνης, λάμβαναν και τα ανάλογα επιδόματα που καταβάλλονταν στους υπαλλήλους του κάθε φορέα, τα οποία και δεν λαμβάνουν πλέον».

Και η ανακοίνωση καταλήγει υποστηρίζοντας ότι και τα... golden boys εντάχθηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο «χωρίς καμία εξαίρεση, όπως όλοι οι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα. Όταν η συνολική δαπάνη μειώνεται 60% είναι παράδοξο να εμφανίζεται, στα εν λόγω δημοσιεύματα, ότι δόθηκαν αυξήσεις της τάξεως του 26%».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Λάδι στη φωτιά...Αυξήσεις στους συνεργάτες υπουργών έως 26%!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ