Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί ο στρατός της Βόρειας Κορέας μείωσε το όριο ύψους των νεοσύλλεκτων. Κάνουν 10 χρόνια θητεία!

02.04.2012 | 10:14
   Ο λιμός, που πλήττει τη χώρα από τα μέσα της 10ετίας του '90, ανάγκασε τη Σεούλ να μειώσει το ελάχιστο ύψος για κατάταξη νεοσυλλέκτων στο στρατό. Οι νέοι στη Βόρεια Κορέα υποφέρουν από ραχιτισμό εξαιτίας του λιμού...

    Αυτό ανάγκασε τον βορειοκορεατικό στρατό να μειώσει το όριο ύψους από τα 145 στα 142 εκατοστά, αναφέρει η Daily NK, μια διαδικτυακή εφημερίδα που γράφεται από βορειοκορεάτες που έχουν αυτομολήσει.

    "Υπάρχουν πολλά μικρόσωμα αγόρια που δεν πληρούν το όριο στο ύψος...έτσι ο στρατός αποδέχεται πλέον και αυτά που έχουν ύψος 142 εκατοστά", τόνισε βορειοκορεατική πηγή στην εφημερίδα.

    Όλοι οι νέοι ηλικίας 16 ως 17 ετών πρέπει υποχρεωτικά να υπηρετήσουν στο στρατό για τουλάχιστον μια δεκαετία. Υποχρεωτική θητεία ισχύει και για τις γυναίκες με καλή κατάσταση της υγείας τους, αλλά για λιγότερα χρόνια.

    Ο βορειοκορεατικός στρατός αριθμεί 1,2 εκατομμύρια στρατιώτες, γεγονός που τον καθιστά τον τέταρτο στον κόσμο.

    Οι νέοι που καλούνται να υπηρετήσουν σήμερα έχουν γεννηθεί στα μέσα της δεκαετίας του '90, όταν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πείνα. Την περίοδο εκείνη το ποσοστό γεννήσεων ήταν πολύ μικρό, με αποτέλεσμα σήμερα ο αριθμός των νέων που πρέπει να υπηρετήσουν στο στρατό να είναι πολύ μειωμένος.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ