Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί πρέπει να εγγράφονται με το ζόρι σε συγκεκριμένες ενώσεις αποστράτων οι στρατιωτικοί;

05.03.2012 | 00:35

Το ζήτημα της υποχρεωτικής εγγραφής και φυσικά της ανάλογης πληρωμής σε συγκεκριμένες ενώσεις αποστράτων ,είναι κάτι που στηρίζεται σε νόμο της χούντας. Ένας αρχιπλοίαρχος εν αποστρατεία θέτει ορισμένα λογικά ερωτήματα ζητώντας ουσιαστικά…την απελευθέρωσή του,όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του:

"Ονομάζομαι Ιωάννης Βιδάκης, είμαι Αρχιπλοίαρχος (Ο) ε.α.του Πολεμικού Ναυτικού και απευθύνομαι σε σας, ως Προέδρου της Βουλής, της Νομοθετικής Εξουσίας.

Βάσει του (χουντικού)  Ν.Δ 1171 της 20 Μαίου/2 Ιουνίου 1972, πρέπει υποχρεωτικά να εγγραφώ ως μέλος της Ένωσης Αποστράτων Ναυτικού, για την οποία εγγραφή υποχρεωτικά,  μου παρακρατείται μηνιαία συνδρομή απο το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού. Φυσικά το ίδιο ισχύει για όλους τους συναδέλφους.

Το τελευταίο στο οποίο απευθύνθηκα μου ανέφερε οτι ενεργεί νόμιμα και βάσει του προαναφερομένου Ν.Δ γίνεται η εν λόγω κράτηση.

Αναρωτιέμαι λοιπόν κατά πόσο σε μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία μπορεί να υπάρχει ακόμα διάταξη που να υποχρεώνει μια κατηγορία πολιτών υποχρεωτικά να εγγράφονται σε συγκεκριμένες ενώσεις ( περιορισμός ελευθερίας βούλησης και επιλογών) και η Βουλή να ανέχεται αυτήν την κατάσταση.

Παρακαλώ λοιπόν ως πολίτης πλέον και έχοντας έννομο συμφέρον, για την επείγουσα  κατάργηση αυτών των υποχρεώσεων, (άσκηση απο το Κοινοβούλιο νομοθετικού έργου). 

Αυτονόητο είναι να είμαι απογοητευμένος απο το όλο "σύστημα",  αφού τόσα έτη απο το 1974 και μετά δεν επιχειρήθηκε με επιτυχία η κατάργηση αυτού του καθεστώτος, από την ΕΑΑΝ, το ΜΤΝ, ή άλλο φορέα.

 
Ιωάννης Βιδάκης Μεταμόρφωση 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ