Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γκιουλ " Η Άγκυρα θα στηρίξει τα δικαιώματα όλων των αδύναμων λαών της περιοχής"!!

03.09.2011 | 10:38
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμντουλάχ Γκιούλ προειδοποιεί πως τα μέτρα που έχει λάβει η τουρκική κυβέρνησης κατά του Ισραήλ , είναι η πρώτη φάση των μέτρων και τόνισε πως μπορούν να ληφθούν κι άλλα ανάλογα της στάσης που θα τηρήσει το Ισραήλ.

Ο τούρκος πρόεδρος τόνισε « η κυβέρνηση του Ισραήλ είναι βάρος ακόμη και για τον ίδιο της τον λαό. Δεν έχει καμία αξιοπιστία. ….Η Τουρκία ως η πιο ισχυρή χώρα της περιοχής δεν θα υποστηρίζει μόνο τα δικά της δικαιώματα αλλά και τα δικαιώματα όλων των αδύναμων της περιοχής». Ο Γκιούλ δήλωσε πως στην έκθεση του ΟΗΕ δεν υπάρχει κάποια απαίτηση συγγνώμης και τόνισε « ξεκάθαρα η έκθεση αυτή γι μας είναι σαν να μην υπάρχει»

 

Αφορμή για την αντίδραση του Γκιουλ , στάθηκε ηανακοίνωση των λεπτομερειών έκθεσης του ΟΗΕ για την ισραηλινή επιδρομή εναντίον στολίσκου που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα, κατά την οποία σκοτώθηκαν εννέα Τούρκοι.

Στην έκθεση αναφέρεται πως ο ισραηλινός ναυτικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι νόμιμος, αν και το Ισραήλ χρησιμοποίησε υπέρμετρη βία.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ