Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γκρουέφσκι:"Οι πολίτες θέλουν να μην διαπραγματευτούμε το όνομα".

11.12.2010 | 13:00
"Όχι, δεν σκοπεύουμε να αποχωρήσουμε από τις διαπραγματεύσεις, παρά το γεγονός ότι όσο περνάει ο καιρός, μία τέτοια κίνηση έχει ολοένα και μεγαλύτερη στήριξη από τους πολίτες ", απάντησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε συνέντευξή του στο πρώτο τεύχος του εβδομαδιαίου ένθετου περιοδικού "Πούμλπικα" (Publika) της εφημερίδας των Σκοπίων, "Ντνέβνικ" (Dnevnik) και σε ερώτηση αν η κυβέρνηση του εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τη διαπραγματευτική διαδικασία, για το θέμα του ονόματος.

    Ο κ.Γκρούεφσκι, αναφέρει, επίσης, ότι "δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ελλάδα αποδέχεται να αναγνωρίσει την ταυτότητα μας, το έθνος και τη γλώσσα μας. Φαίνεται μάλιστα να είναι κατηγορηματικά αντίθετη προς αυτά ". 

    Σε ερώτηση αν συμμερίζεται την άποψη κάποιων ότι η κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, από την κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου, αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης από ελληνικής πλευράς, ο κ.Γκρούεφσκι απαντά αρνητικά.

    "Δεν μπορώ να καταλάβω, πραγματικά, γιατί η κατάργηση ενός Υπουργείου πρέπει να εκληφθεί ως χειρονομία καλής θέλησης. Εμείς αλλάξαμε το Σύνταγμα και τη σημαία μας, σεβόμαστε πλήρως την Ενδιάμεση Συμφωνία, ποτέ δεν σημειώθηκε διασυνοριακό επεισόδιο. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, το γεγονός ότι στην Ελλάδα καταργήθηκε ένα Υπουργείο. Οι ειδικοί λένε ότι το Υπουργείο αυτό, καταργήθηκε μετά από συζητήσεις για την ογκώδη και αναποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Ανάλογη περίπτωση σημειώθηκε και με την κατάργηση πολλών δήμων, στο πλαίσιο του νέου συστήματος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλα αυτά με στόχο την καλύτερη λειτουργία μπροστά στην μεγαλύτερη κρίση, με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι", ανέφερε ο κ.Γκρούεφσκι.

    

Tags: ΔΕΛΤΙΟ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ