Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γουινέα Μπισάου: Σε εξέλιξη απόπειρα πραξικοπήματος.

13.04.2012 | 12:15

Στρατιωτικοί προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στη Γουινέα-Μπισάου , συλλαμβάνοντας τον πρωθυπουργό της χώρας και πολλούς ακόμη πολιτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με ΜΜΕ και δηλώσεις αξιωματικών που συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάληψης της εξουσίας.

   Σύμφωνα με το δίκτυο RDP, στρατιώτες μετέβησαν στην κατοικία του πρωθυπουργού Κάρλους Ντομίνγκους Γκόμες Ζούνιορ και τον συνέλαβαν, σε μια επιχείρηση στην οποία βρήκε το θάνατο τουλάχιστον ένας άνθρωπος. Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι μίλησαν στο Γερμανικό Πρακτορείο, ακούγονταν πυρά και εκρήξεις ρουκετών στην πρωτεύουσα Μπισάου. Σύμφωνα με κατοίκους της πόλης οι ραδιοφωνικοί και οι τηλεοπτικοί σταθμοί σίγησαν και τα καταστήματα κατέβασαν ρολά, ενώ οι δρόμοι, στους οποίους κινούνταν πάνοπλοι στρατιώτες, άδειασαν.

   Ο Γκόμες Ζούνιορ θεωρείτο το φαβορί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, που προγραμματιζόταν να διεξαχθεί την 29η Απριλίου. Επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κούμπα Γιάλα, ο οποίος είχε καλέσει σε αποχή, κάνοντας λόγο για νοθεία και παρατυπίες.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ