Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ-ΟΗΕ: Αναγκαία η χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας λέει ο Ελίασον

11.05.2016 | 10:24
Περισσότεροι από 125 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μεγάλη ανάγκη από τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Γιαν Έλιασον, που τονίζει ότι ο αριθμός των εμφυλιοπολεμικών συκρούσεων τριπλασιάστηκε την τελευταία δεκαετία.

Στη διάρκεια θεματολογικής συζήτησης για την ειρήνη και την ασφάλεια, ο Έλιασον εξήγησε ότι το 80% των σημερινών αναγκών ανθρωπιστικής βοήθειας, προκαλείται από τις βίαιες πολεμικές συγκρούσεις, την κλιματική αλλαγή, την ξηρασία, αλλά και τα ακραία φυσικά φαινόμενα.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ υποστηρίζει ότι ο διεθνής οργανισμός θα πρέπει να θέσει ως βασική αποστολή του, την προληπτική δράση έναντι των απειλών ασφάλειας, ενώ υψηλής προτεραιότητας θα πρέπει να είναι και η διεξαγωγή ερευνών για την εφαρμογή μακροπρόθεσμων-ολικού χαρακτήρα- λύσεων στις εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις.

Ακόμα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν σε άρθρο του «Πρόσφυγες και μετανάστες: Μία κρίση αλληλεγγύης» που δημοσίευεσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι το ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών είναι μια από τις κορυφαίες προκλήσεις των καιρων μας το οποίο είναι φαινόμενο και απαιτεί  παγκόσμιο επιμερισμό ευθύνης.  ΔΙΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εδώ σχετικά με το άρθρο του Μπαν Κι Μουν. 

Τέλος, σχετικά με το επίπεδο της εσωτερικής του αναδιοργάνωσης, ο ΟΗΕ λαβμάνει μέτρα κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της κακοποίησης αδύναμων ομάδων, αλλά και της αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στη διεξαγωγή των ειρηνευτικών αποστολών, σύμφωνα με τον Έλιασον. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ