Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

04.03.2012 | 00:32

ΗΠΑ-Ισραήλ σε πλήρη αντίθεση για το Ιράν.Ομπάμα βλέπει Νετανιάχου

ΗΠΑ και Ισραήλ εκφράζουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις τους στο θέμα του Ιράν με τον πιο επίσημο τρόπο,λίγες ώρες πριν ο πρόεδρος Ομπάμα δεχτεί στον Λευκό Οίκο τον Νετανιάχου.
ΗΠΑ και Ισραήλ εκφράζουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις τους στο θέμα του Ιράν με τον πιο επίσημο τρόπο,λίγες ώρες πριν ο πρόεδρος Ομπάμα δεχτεί στον Λευκό Οίκο τον Νετανιάχου.

Ο πρόεδρος Ομπάμα σε συνέντευξή του επανέλαβε ότι "το Ιράν δεν έχει ακόμη αποκτήσει πυρηνικά όπλα και δεν είναι ακόμη σε θέση να τα αποκτήσει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να μπορούν να φτιάξουν ... "

Αυτή την δεν τη συμμερίζονται οι Ισραηλινοί.


Με ένα άρθρο του στους New York Times o πρώην επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Ισραήλ Άμος Γιαντλίν έγραψε ότι αν οι ισραηλινοί ακολουθήσυν το αμερικανικό “χρονοδιάγραμμα σε σχέση με το Ιράν θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια ιρανική πυρηνική βόμβα”.Οι δύο απόψεις αποτελούν την ουσία της θεμελιώδους διαφωνίας μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου λίγες ώρες πτιν συναντηθούν στο Λευκό Οίκο.


Ο Ομπάμα στη συνέντευξή του τόνισε: «Εγώ δεν μπλοφάρω ... Όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι είναι απαράδεκτο για το Ιράν να έχει πυρηνικά όπλα, το εννοούμε”.Αλλά επανέλαβε
την αποτελεσματικότητα της διπλωματικής πίεσης και των οικονομικών κυρώσεων στο καθεστώς του Ιράν.

Η ισραηλινή άποψη είναι ότι το Ιράν βρίσκεται ήδη στο δεύτερο στάδιο για τη κατασκευή της πυρηνικής βόμβας και, ενδεχομένως,θα προχωρήσει στη θωράκιση των πυρηνικών εγκαταστάσεων,κάτι που το Ισραήλ θέλει να προλάβει. 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ