Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ-Ρωσία "απέναντι" για τη Συρία. "Δειλός ο Άσαντ",λέει η Ουάσινγκτον

01.08.2012 | 22:13

Τα βίντεο που προφανώς δείχνουν αντάρτες να σκοτώνουν υποστηρικτές του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασάντ στο Χαλέπι αποδεικνύουν ότι και οι δύο πλευρές που εμπλέκονται στη συριακή σύγκρουση παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκενάντι Γκατίλοφ.
"Η σκληρή σφαγή των υποστηρικτών της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση επιβεβαιώνει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνουν χώρα και από τις δύο πλευρές", γράφει στο twitter ο Γκατίλοφ.
"Θα ήταν χρήσιμο εάν οι Δυτικοί και οι Αραβες πολιτικοί κοίταγαν την κατάσταση στη Συρία και από αυτή την άποψη επίσης. Όλοι πρέπει να σταματήσουν τη βία", πρόσθεσε.


“Δειλός ο Άσαντ”,λένε οι Αμερικανοί


Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ είναι «δειλός» καθώς συνεχίζει να διατάσσει τους στρατιώτες του να μάχονται κατά των εξεγερμένων και να σφαγιάζουν πολίτες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
   «Πιστεύουμε πολύ ειλικρινά ότι είναι δειλό να υπάρχει ένας άνδρας που κρύβεται και παραμένει προφυλαγμένος ενώ εξακολουθεί να διατάσσει τους στρατιώτες του να συνεχίσουν να σφαγιάζουν τους πολίτες της ίδιας του της χώρας», επεσήμανε ο Πάτρικ Βέντρελ απαντώντας στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Άσαντ και οι οποίες μεταδόθηκαν από το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA.
   «Πιστεύουμε ότι είναι επονείδιστο να πιέζει τις ένοπλες δυνάμεις να συνεχίζουν αυτές τις σφαγές, αυτά τα λουτρά αίματος», πρόσθεσε ο Βέντρελ.

Προβλήματα για τους αντικαθεστωτικούς


Ο επικεφαλής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) στο εξωτερικό, που βρίσκεται στην Τουρκία, επέκρινε σήμερα τη διοίκηση των εξεγερμένων στο εσωτερικό της Συρίας, η οποία ζήτησε αυτή την εβδομάδα τη δημιουργία ενός προεδρικού συμβουλίου που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας στη διάρκεια της μετάβασης.
   «Υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι ανήκουν στον ΕΣΣ και στη διοίκησή του στο εσωτερικό (της Συρίας) και οι οποίοι επιδίδονται έντονα σε μια κούρσα για την κατάληψη θέσεων, φτάνοντας στο σημείο να ανακοινώσουν ένα πρόγραμμα μεταβατικής διακυβέρνησης», αναφέρει ο συνταγματάρχης Ριάντ Άσααντ σε ομιλία του που ανέβηκε στον ιστότοπο YouTube.
   «Πρόκειται για μια ξεκάθαρη απόπειρα να εκμεταλλευτούν (προς όφελός τους) την επανάσταση και το αίμα των μαρτύρων», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας με την ευκαιρία της Ημέρας του Στρατού στη Συρία.
   «Στην πραγματικότητα προσπαθούν να αναβιώσουν το καθεστώς (του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ το οποίο πέφτει, επιθυμώντας να μονοπωλήσουν την απόφαση χωρίς να λάβουν υπόψη τους τη γνώμη του λαού που έχει προσφέρει το αίμα του και τα δάκρυά του για την ανεξαρτησία», υπογράμμισε ο συνταγματάρχης Άσααντ. 
   Ο ΕΣΣ από το εσωτερικό της Συρίας ζήτησε τη Δευτέρα να δημιουργηθεί σε πρώτη φάση «ένα ανώτατο συμβούλιο άμυνας στο οποίο θα συμμετέχουν στρατιωτικοί διοικητές από συριακές πόλεις και επαρχίες, καθώς και οι πιο σημαντικοί αξιωματικοί που αποσκίρτησαν ή συμμετείχαν στην επανάσταση».
   Ο ΕΣΣ είχε υπογραμμίσει ότι «οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί εδώ ή εκεί δεν θα έχει καμία νομιμοποίηση εθνική και επαναστατική, αν δεν γίνει δεκτή από τη διοίκηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στο εσωτερικό και από όλες τις πραγματικές επαναστατικές δυνάμεις στο έδαφος».
   Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Άσααντ, «ο βασικός στόχος αυτής της ανακοίνωσης είναι να κερδίσει εύνοιες στο εξωτερικό, να διχάσει το εσωτερικό και να διαλύσει τον ΕΣΣ που είναι η δύναμη κρούσης του λαού». 

 

ΣΧΟΛΙΑ