Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ και σύμμαχοι θα απαιτήσουν από το Ιράν καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων

08.04.2012 | 09:46
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές δυνάμεις σκοπεύουν να ζητήσουν από το Ιράν να κλείσει αμέσως και τελικά να διαλύσει την πυρηνική του εγκατάσταση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα σε μυστική ορεινή περιοχή, ως προϋπόθεση για το νέο κύκλο συνομιλιών με την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα, γράφουν οι New York Times.

Η κυβέρνηση Ομπάμα και οι ευρωπαίοι σύμμαχοί της θα ζητήσουν επίσης να σταματήσει η παραγωγή καυσίμων υψηλα εμπλουτισμένου ουρανίου και η αποστολή των ήδη υπαρχόντων καυσίμων εκτός Ιράν, τονίζει η εφημερίδα επικαλούμενη αμερικανούς και ευρωπαίους διπλωμάτες.

Οι διπλωμάτες αυτοί επισήμαναν πως δεν μπορούν να φανταστούν ότι θα υπάρξει συμφωνία που θα επιτρέπει στο Ιράν να διατηρεί τα αποθέματα καυσίμων, εμπλουτισμένα κατά 20%, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν--με την κατάλληλη επεξεργασία--στην κατασκευή ατομικής βόμβας. "Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα για το πως θα αντιδράσουν οι Ιρανοί", δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα. "Πιθανώς θα το μάθουμε στην πρώτη συνάντηση", πρόσθεσε ο ίδιος. Οι συνομιλίες έχουν προγραμματιστεί να αρχίσουν την Παρασκευή.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ