Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ προς Τουρκία: "Βομβαρδίστε τη Λιβύη".

09.06.2011 | 16:04
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV στη σύσκεψη του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο αμερικανός Υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς ζήτησε από την Τουρκία να συμμετάσχει άμεσα, με τα μαχητικά της, στους βομβαρδισμούς της Λιβύης
Ο Γκείτς κατηγόρησε την Τουρκία, την Ολλανδία, την Ισπανία , τη Γερμανία και την Πολωνία για τη μη συμμετοχή τους στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ.

Στο αίτημα του Γκείτς απάντησε ο τούρκος Υπουργός Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ που υπενθύμισε στον αμερικανό ομόλογο του πως η Τουρκία συμμετέχει με αεροσκάφη της σύμφωνα με την έγκριση που έχει πάρει από το Κοινοβούλιο. Ο Γκιονούλ δήλωσε πως η έγκριση που έχει πάρει η τουρκική κυβέρνηση αφορά τα αεροσκάφη AWACS, τη συμμετοχή αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού και την επιτήρηση της εφαρμογής της απαγόρευσης των πτήσεων.

Ο τούρκος υπουργός τόνισε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και ότι το Κοινοβούλιο της χώρας παραμένει κλειστό, άρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάρει έγκριση. Ουσιαστικά οι γείτονες μας με έναν διπλωματικό τρόπο κατάφεραν να γλιστώσουν από τις ασφυκτικές πιέσεις των ΗΠΑ.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ