Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αλ Κάϊντα ετοιμάζει επίθεση στην Υεμένη.

26.03.2011 | 20:12
Η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησοείναι έτοιμη να οργανώσει μια τρομοκρατική επίθεση, επωφελούμενη από την συνεχιζόμενη πολιτική αναταραχή στον αραβικό κόσμο, κυρίως στην Υεμένη, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.

Οπως γράφει το δημοσίευμα,"οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν συγκεντρώσει νέα στοιχεία που δείχνουν ότι ο κλάδος της Αλ Κάιντα στην Υεμένη είναι έτοιμος να εξαπολύσει μια τρομοκρατική επίθεση". 

Αμερικανοί ανώτεροι αξιωματούχοι που μίλησαν στην εφημερίδα διευκρίνισαν ότι οι πληροφορίες αυτές είναι αποσπασματικές και ότι δεν έχουν αρκετά στοιχεία για να εκδώσουν μια προειδοποίηση ή να λάβουν ειδικά μέτρα για την αντιμετώπιση της απειλής.  "Είμαστε πάντα σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο συναγερμού και έτσι είναι τα πράγματα εδώ και αρκετό καιρό σχετικά με την AQPA" (ονομασία της Αλ Κάιντα στην Υεμένη) δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους αυτούς, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα.

Ωστόσο, οι νέες πληροφορίες υπερβαίνουν το απλό γεγονός ότι η ομάδα αυτή "επιδιώκει να επιτεθεί στη Δύση και συνεχίζει να συνωμοτεί", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Washington Post, η CIA και ο στρατός των ΗΠΑ έχουν αναπτύξει δεκάδες πράκτορες στην Υεμένη εδώ και 18 μήνες για να βοηθήσουν τον στρατό της Υεμένης να καταδιώξει την Αλ Κάιντα. 

Αλλά "η απειλή έρχεται σε μια στιγμή που οι αντι-τρομοκρατικές επιχειρήσεις στην Υεμένη διαταράχθηκαν από τις διαδηλώσεις" κατά του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ, στην εξουσία εδώ και 32 χρόνια, αποκαλύπτει η εφημερίδα της Αμερικανικής πρωτεύουσας. 

   

Ο πρόεδρος Σάλεχ, ο οποίος αγωνίζεται για την πολιτική του επιβίωση, έχει καταστήσει τον αγώνα κατά της αλ-Κάιντα σημαντικό πλεονέκτημα στις σχέσεις του με την Ουάσιγκτον, όπως αποκαλύπτουν τα αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα.
Tags: ΥΕΜΕΝΗ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ