Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Η Αλ Κάϊντα πίσω από τις αποδράσεις στην Αίγυπτο",λέει ο Σουλεϊμάν.

09.02.2011 | 06:20
Πολλοί Ισλαμιστές που ανήκουν σε ένοπλες ομάδες, συνδεόμενες με την Άλ Κάϊντα, ήταν ανάμεσα στις χιλιάδες κρατουμένων, που απελευθερώθηκαν από τις Αιγυπτιακές φυλακές τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια του λαϊκού ξεσηκωμού εναντίον του προέδρου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της χώρας Σουλεϊμάν.

   

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σε δημοσιογράφους την Τρίτη, ανάμεσα στους απελευθερωθέντες, βρίσκονται στελέχη "οργανώσεων τζιχάντ", τα οποία δεν έχουν απαρνηθεί την ιδεολογία τους και δεν έχουν συμφωνήσει να σταματήσουν τη βία.

   

Ο Σουλεϊμάν είπε ότι οι Αιγυπτιακές υπηρεσίες πληροφοριών, των οποίων ο ίδιος προίστατο γιαχρόνια, είχαν καταβάλει σημαντικές προσπάθειες να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει εξάπλωση στην Αίγυπτο στρατιωτικών οργανώσεων, από το εξωτερικό και ιδιαίτερα, όσων συνδέονται με κέντρα όπως η Άλ Κάϊντα.

   

Αναφέρθηκε επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Αιγύπτιος αντιπρόεδρος, στην συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που σύναψε το 1997, με την αλ-Γκαμάα αλ-Ισλαμίγια, τη χρονιά της σφαγής 58 τουριστών στο Λουξόρ.

   

Η Αίγυπτος πάντως έχει υπάρξει πεδίο εκτροφής, ένοπλων Ισλαμιστών ανταρτών. Ο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, υπαρχηγός της Άλ Κάϊντα, είναι Αιγύπτιος.Ο Μοχάμεντ Άτα, αρχηγός της επιχείρησης στις 9/11 στη Νέα Υόρκη, επίσης από την Αίγυπτο.

   

Ανάμεσα σε αυτούς που διέφυγαν από τις φυλακές βρίσκεται και κορυφαίο στέλεχος της Λιβανέζικης Χεζμπολά, που προσπαθεί να προωθεί εξοπλισμό διά μέσου της λωρίδας της Γάζας.

Tags:

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ