Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η "Βαριοπούλα" δεν επηρέασε τις τουρκικές ΕΔ.

19.02.2011 | 00:18
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑΡΑΦ, οι μαζικές συλλήψεις στρατιωτικών δεν έχουν επηρεάσει καθόλου την εύρυθμη λειτουργία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

" Γίνεται συζήτηση αν οι συλλήψεις που έγιναν στα πλαίσια της υπόθεσης Βαριοπούλα προκαλούνε ή όχι αδυναμία στις Τ.Ε.Δ. Στις Τ.Ε.Δ. όταν ένας αξιωματικός για λόγους αρρώστιας, άδειας ή ταξιδιού αφήνει την θέση του, τον αναπληρώνει ο αμέσως κατώτερος αξιωματικός της φρουράς στην οποία υπηρετεί. Το που θα τοποθετείται ο καθένας αναφέρεται ανοιχτά κάθε χρόνο στην λίστα επετηρίδας.
Η σειρά της επετηρίδας διαμορφώνεται καταρχάς από το έτος αποφοίτησης από την στρατιωτική σχολή, και από την βαθμολογία του στην σχολή αλλά και στα μέρη όπου υπηρετεί. Την θέση ενός αξιωματικού σε μια μονάδα την παίρνει ο αρχαιότερος αξιωματικός της μονάδας, ενώ στο αρχηγείο τη θέση του την παίρνει ο αρχαιότερος αξιωματικός του αρχηγείου.
Η Διοίκηση μετά τη Βαριοπούλα
Κατά τις τοποθετήσεις λαμβάνεται υπόψιν η ¨τάξη¨.Στην περίπτωση του επιτελείου δεν υπολογίζεται η τάξη. Μετά από τις συλλήψεις της υπόθεσης Βαριοπούλα την θέση του διοικητού του 8 Σ.Σ. αντιστράτηγου Μ. Κορκούτ Οζαρσλάν πήρε ο διοικητής της ταξιαρχίας του Ντογού Μπαγιαζήτ ταξίαρχος Οσμάν Ερμπάς, ενώ την θέση του Διοικητή της Σχολής Μεταφορών Ιχσάν Μπαλαμπανλί, αναπληρώνει ο συνταγματάρχης Εσρέφ Αρίκ. Όταν ζητήσαμε πληροφορίες σχετικά με τις τοποθετήσεις από το Γενικό Επιτελείο, ανακοινώθηκε πως ¨Καμία ερώτηση και απάντηση σχετικά με την δίκη της υπόθεσης Βαριοπούλα¨. Απαντώντας στα ερωτήματα της Ταράφ ο συνταξιούχος επιτελικός συνταγματάρχης Μεσούτ Ουλκέρ, είπε πως στις Τ.Ε.Δ. σε τέτοιες καταστάσεις υπάρχουν άτομα τα οποία θα καλύψουν τις θέσεις και από την άποψη των αρμοδιοτήτων αλλά και από την άποψη της ποιότητας. Ο Ουλκέρ ανέφερε πως « Ούτε στις ασκήσεις, αλλά ούτε και σε κατάσταση πολέμου δεν προκαλείται αδυναμία από τέτοιου είδους αποχωρήσεις. Οι ασκήσεις θα γίνουν».

tourkikanea.gr/2011/02/17/gkb/#more-3689


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ