Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΕΥΠ ζητάει να την ...ελέγξουν,για τις παρακολουθήσεις!

23.11.2011 | 00:44
 "Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό στους νόμους του κράτους", επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με την οποία καλείται η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) να προβεί "το ταχύτερο δυνατό" σε έλεγχο "ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία στους Έλληνες πολίτες για τη λειτουργία της υπηρεσίας".

   

Στην ανακοίνωση, η οποία εκδόθηκε με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με σημερινή ενημέρωση του Προέδρου της ΑΔΑΕ Ανδρέα Λαμπρινόπουλου, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η ΕΥΠ επισημαίνει πως ενώ η ΑΔΑΕ είναι αρμόδια, σύμφωνα με το νόμο 3115/2003, για τον τακτικό και έκτακτο έλεγχο της ΕΥΠ, όσον αφορά τη νόμιμη άρση του απορρήτου των επικοινωνιών δεν έχει ελέγξει σχετικά "από την ανάληψη καθηκόντων της παρούσης διοίκησης στις 14.10.2009" και "η τελευταία φορά που η ΑΔΑΕ άσκησε τη σχετική της αρμοδιότητα στην ΕΥΠ ήταν στις 7.1.2009".

   

ΕΥΠ προασπίζεται την εθνική ασφάλεια και ενημερώνει σχετικά την πολιτική ηγεσία και τις αρμόδιες αρχές", προστίθεται στην ανακοίνωση και "σε συνεργασία με τις αρμόδιες διωκτικές αρχές έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος (λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, αρχαιοκαπηλία, παραδικαστικό κύκλωμα, παράνομο στοίχημα ποδοσφαίρου, κ.λπ.)". 

   


Προστίθεται ότι "ο αριθμός των άρσεων του απορρήτου υπαγορεύεται από την ανάγκη προάσπισης των εθνικών θεμάτων και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας" και διευκρινίζεται ότι "η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πραγματοποιείται μόνο εφόσον ακολουθείται η από το νόμο προβλεπόμενη διαδικασία , δηλαδή μόνον κατόπιν εκδόσεως σχετικής διατάξεως περί άρσεως του απορρήτου από τον αποσπασμένο στην ΕΥΠ Εισαγγελέα, που ελέγχει την νομιμότητα των ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της ( Ν. 3649 άρθρο 5 παραγρ. 3 )". 

   

"Ακολούθως η σχετική διάταξη εγκρίνεται από τον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και στη συνέχεια αποστέλλεται για εκτέλεση στις αρμόδιες τηλεφωνικές εταιρείες, στο αρχείο των συστημάτων των οποίων τηρούνται οι σχετικοί τηλεφωνικοί αριθμοί", αναφέρεται, ενώ "κάθε σχετική διάταξη περί άρσεως του απορρήτου κοινοποιείται και στην ΑΔΑΕ, στο αρχείο της οποίας όπως και της εισαγγελίας παραμένουν επίσης οι σχετικοί τηλεφωνικοί αριθμοί".

    "Είναι προφανές ότι η ΕΥΠ υπόκειται σε εισαγγελικό έλεγχο και όσον αφορά την ταυτοποίηση των αριθμών, των οποίων αίρεται το απόρρητο, με τα πρόσωπα στα οποία ανήκουν", καταλήγει η ανακοίνωση.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

"Διπλό" πράκτορα "τσάκωσαν" στην ΕΥΠ!

Επιχείρηση Βελισσάριος:Παρακολουθήσεις αξιωματικών ύποπτων για εκτροπή!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ