Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H Ελλάδα "βράζει" η Τουρκία αρχίζει έρευνες στη Κύπρο,τα επόμενα 24ωρα και "παίζει" με το Ισραήλ

13.03.2012 | 10:45
Μέσα στι δίνη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα,που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Κύπρο προς το τέλος του Μαρτίου, αφού διεξάγει σεισμικές μελέτες.Αυτό ανακοινώθηκε από την εταιρεία Petroleum Corporation (TPAO).

Η Τουρκία και οι τουρκοκύπριοι έχουν υπογράψει συμφωνία ανοίγοντας το δρόμο για την έρευνα .

"Αρχίζουμε γεωτρήσεις στη βόρειο Κύπρο μέσα στις επόμενες μέρες... Έχουμε ξεκινήσει την αποστολή εξοπλισμού μας εκεί », δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της TPAO Μ.Uysal στο Reuters , προσθέτοντας ότι οι γεώτρησεις θα αρχίσουν πριν από το τέλος του Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, ο Τουρκοκύπριος Πρόεδρος Ντερβίς Έρογλου πραγματοποιεί επίσκεψη στην Άγκυρα .“Ενεργειακό” παιχνίδι παίζει η Τουρκία ακόμη και με το Ισραήλ.

Ο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι γτο φυσικό αέριο που έχει βρεθεί στη Μεσόγειο μπορεί να περάσει από την Τουρκία, αρκεί το Ισραήλ να ζητήσει μία “πολιτική” συγγνώμη για όσα έγιναν με το Μάβι Μαρμαρά.

"Αν η κατάσταση με το Mavi Marmara δεν είχε φτάσει σε αυτό το σημείο, θα υπήρχε ένας σημαντικός αριθμός κοινών σχεδίω δυνατό στην περιοχή", δηλώνει ο Γιλντίζ.
 

ΣΧΟΛΙΑ